Tartışmalı inşaat tam gaz devam ediyor

Kayseri Park AVM tarafından yapılan 3 kafeterya inşaatları tüm hızıyla sürüyor

Tartışmalı inşaat tam gaz devam ediyor

Kayseri Park AVM tarafından, ana binanın otoparkı iptal edilerek bu alana 3 tane kafeterya yapılması Kayseri kamuoyunu meşgul etmeye devam ediyor. Gazeteciler tarafından gündeme getirilen konu, kısa süre içerisinde önemli gündem maddelerinden biri haline geldi. 

Kayseri Park binasının Alparslan Mahallesi’ne bakan yönünde başlatılan inşaat, daha sonra bordum katta bulunan otoparkın bir bölümünün de dahil edilmesi ile genişletildi. AVM yönetimi, bu bölgeye 3 adet yeni kafeterya yapılması için proje hazırladı ve inşaata kısa süre içerisinde başladı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne sundurma izni için başvuran ve Belediye Kent Estetik Kurulu’nun onayını alan Kayseri Park yönetimi, Melikgazi Belediyesi’ne başvuru yapmadan inşaat çalışmalarına başladığı için kriz çıktı. Melikgazi Belediyesi zabıta ekipleri, inşaata “kaçak” muamelesi yaparak, bu bölgeyi mühürledi. Bu durumun gazeteciler tarafından gündeme getirilmesi üzerine Kayseri Park AVM sahibi Süleyman Çetinsaya’nın oğlu Serhan Çetinsaya, bir sosyal medya hesabına canlı bağlantı yaparak hem Kayserilileri hem de gazetecileri hedef alan açıklamalarda bulundu. 

 Kayseri Park AVM’nin, inşaat için gerekli olan tüm hazırlıkları yaptığı, inşaat malzemelerini önceden getirip alana bıraktığı, bunun da ötesinde kafeteryalar için önemli markalarla sözleşme bile imzaladığı ileri sürüldü. Çetinsayaların uğraşları sonucu Melikgazi Belediyesi tarafından vurulan mühür söküldü ve Melikgazi Belediyesi, denetim yetkisini Büyükşehir Belediyesi’ne devretti. Büyükşehir Belediyesi Kent Estetik Kurulu da daha önce verilen izni yeterli bularak, inşaat çalışmalarına müdahale etmedi. 

AVM binasının yan ve alt katında hummalı bir inşaat çalışması devam ederken, bu bölgede oturan bazı vatandaşların hem belediye hem de yargıya başvuru yaptıkları açıklandı. Buna rağmen inşaat hızlı bir şekilde ilerlemeye devam ediyor. AVM yönetiminin, Ramazan bayramından sonra çalışmaları tamamlamayı planladığı ifade ediliyor. 

Haber: Azim Deniz