Sosyal medya Kayseri'ye takılan lakabı konuşuyor!

Türkiye'nin şehir lakapları haritası sosyal medyda dikkat çekti. Kayseri'ye verilen lakap ise Kayserililerin yüzünde tebessüm oluşturdu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Sosyal medya Kayseri'ye takılan lakabı konuşuyor!

Son günlerde sosyal medyada paylaşılan Türkiye haritası üzerinde şehirlere verilen lakaplar dikkat çekiyor. Batman iline verilen lakap ise yüzleri güldürürken Kayseri'nin lakabı ise görenlerden tam not aldı.

Haritada yer alan Kayseri'ye ''Baharatlı'' lakabı verildi. Kente bu lakabı meşhur lezzetleri olan sucuk ve pastırmadan dolayı verildiği düşünülüyor. Kayserililerin yüzünde tebessüm oluşturan bu lakap ile şehrin yiyecekleriyle ne kadar özdeşleştiğini de gösterdi.

Sucuğun ve patırmanın memleketi Kayseri, ''baharatlı'' lakabıyla sosyal medyada gündem oldu. Haritada diğer şehirler için verilen lakaplar da ilgi çekti.

Örneği Sivas iline soğuk, Konya iline pide, Niğde iline gazoz, Elazığ iline Gakgo,Bayburt iline ise nerede lakabı sosyal medyada gündem oldu.

Sosyal medya Kayseri'ye takılan lakabı konuşuyor!

Şehrlerin öne çıkan özellikleriyle hazırlanan lakapları kimileri eleştirirken kimi kullanıcılar da kendi lakaplarını yorumlarda paylaşarak destek verdi.