Kayseri'den Cumhurbaşkanına Talep!

MAZLUMDER yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a talepte bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayseri'den Cumhurbaşkanına Talep!

MAZLUMDER, Gönüllü Kültür Kuruluşları Başkanı Ahmet Taş yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a talepte bulundu.

Gönüllü Kültür Kuruluşları Başkanı Ahmet Taş, 31 Mart seçimlerinden sonra CHP Genel başkanı Özgür Özel'in Cumhurbaşkanını ziyaretinin detaylarında Özel’in 28 Şubat 

paşalarının cezaların kaldırılması için Cumhurbaşkanına teklifte bulunmasını ve bu teklifin kabul edilmesini ifade ederek; ‘28 Şubat 1997'de yaşanan darbenin mimari paşalar işledikleri suç ve hukuksuzluk sonunda yargılanmışlar ve ömür boyu hapis cezası ile cezalandırılmışlardı. 31 Mart seçimlerinden sonra CHP Genel başkanı Özgür Özel'in Cumhurbaşkanını ziyaretinde Özel, bu paşaların Cumhurbaşkanı yetkisi kullanılarak cezaların kaldırılması için Cumhurbaşkanına teklifte bulunmuştu. Bu görüşmeden kısa süre sonra Cumhurbaşkanının yetkisi ile 28 Şubat darbe sanığı paşaların, hapis cezaları kaldırılarak tahliyeleri gerçekleşti. Bizler 28 Şubat'ta ülkemize ve insanlarımıza darbe yaparak sayısız acılar yaşatan paşalar için kullanılan Cumhurbaşkanlığı yetkisinin, şu an sayıları 24 olup, yaşları 80 leri bulan, 1993'te yaşanan Sivas olayları davası mahpusları ve halen cezaları kaldırılan paşaların, birifinglerinde alınan talimatlarla yargılanıp, haksız ve hukuksuzca cezaevinde ömür tüketen, 28 Şubat döneminin cezaevindeki mahpusları içinde kullanmasını, böylece Adaletin sağlanmasını talep ediyoruz’ dedi.

Taş, Paşalar için kullanılan yetkinin Sivas ve 28 Şubat mahpusları içinde kullanılmasını Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan talep etti.