Resmi Gazete'de yayımlandı - Kayseri'de de başlıyor!

Hükümet tarafından bu yıl emekli yılı olarak ilan edilmişti. Bu amaçla alınan yeni karar Resmi Gazete'de yayımlanırken Kayserili emeklilerin de yüzü gülecek gibi görünüyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Resmi Gazete'de yayımlandı - Kayseri'de de başlıyor!

Hükümet bu yılı emekliler yılı olarak ilan ederken bir müjdeyi de kamuoyu ile paylaştı. Kayserili emekliler ise zam nedeniyle hükümete tepki gösterirken bu karardan memnun kalacaklar mı? merak konusu oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın geçtiğimiz gün Sosyal Güvenlik Haftası Buluşması programında yaptığı açıklamalar dikkat çekmişti.

Bakan Işıkhan, ''Yeni SGK hizmet modeliyle, emeklilerin toplumda aktif olarak yer aldığı, hatta katma değer üretebildiği bir sistemi hedeflediklerini anlatan Işıkhan, bakanlıklar ve kurumlarla görüşmeleri sürdürdüklerini, daha pek çok yeniliği emeklilere ulaştırmayı planladıklarını dile getirdi.'' ifadelerini kullanmıştı.

Resmi Gazete'de yayımlandı - Kayseri'de de başlıyor!

Konuya ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre emekliler artık kamuya ait misafirhane, öğretmenevi, sosyal tesis ve konukevlerinden yüzde 15 indirimle faydalanabilecek.Emeklilerin ekonomik anlamda rahatlamaları için atılan bu adım sosyal anlamda da vatandaşlara destek olması bekleniyor.