Bu Görüntüler İzleyenleri Şok Etti!

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin geçirdiği helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin ardından Türkiye'de milli yas ilan edildi. Milli yasın ardından İran'dan gelen görüntüler izleyenleri şok etti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Bu Görüntüler İzleyenleri Şok Etti!

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin geçirdiği helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin ardından Türkiye’de milli yas ilan edildi. İran’dan gelen görüntüler milli yasın ardından izleyenleri şok etti.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, İran-Azerbaycan sınırında bir barajın açılış törenine katılmıştı. Azerbaycan'dan dönüş yolunda Reisi’nin içinde bulunduğu helikopter, Pazar günü akşam saatlerinde kaza yaptı. İran devlet televizyonu, Reisi'nin helikopterinin bölgeden dönerken sert iniş yapması suretiyle kazanın meydana geldiğini; Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmeti ve Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Ali Haşim'in de helikopterde bulunduğunu duyurmuştu. Arama kurtarma ekipleri, olumsuz hava şartları nedeniyle çalışmaların güçlükle sürdüğünü bildirmiş, İran, Türkiye'den havadan arama çalışması yapmak için insansız hava aracı (İHA) talep etmişti. İranlı yetkililer, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Vefat haberinin ardından 20 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’de Reisi için 1 günlük milli yas ilan etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararı duyurmasının ardından ülkede bayraklar yarıya indirildi.

İran’dan Gelen Görüntüler Şok Etti!

Türkiye’de milli yas ilan edilmesi bir kesim tarafından memnuniyetle karşılanırken, bir kesim bunun yanlış bir karar olduğunu ifade ederek sosyal medyada tepkilerini dile getirdiler. Bu tepkilerin üzerine İran’dan gelen kutlama görüntüleri, ‘Onlar kutlama yaparken, biz neden milli yas ilan ediyoruz?’ ‘Onlar zil takıp oynuyor biz milli yas ilan ediyoruz’ tepkilerini beraberinde getirdi.

Vatandaşların bir kesimi görüntüleri paylaşarak ‘İran Kurtuldu!’,  ‘İranlılar sizin için çok mutluyum’, ‘Umarım özgürlüğünüz gelir’ gibi yorumları eklediler.