Muhalefetten, Başkanlara Sert Tepki!

Türkiye Belediyeler Birliği Meclisi Üye seçimlerine muhalefetin tepkisi damga vurdu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde...

Muhalefetten, Başkanlara Sert Tepki!

Türkiye Belediyeler Birliği’nde(TBB) Kayseri’yi temsil edecek isimlerin belirleneceği TBB Meclisi Üye Seçimleri Belediye Başkanları ve meclis üyelerinden oluşan toplam 285 üyenin katılımıyla Kadir Has Kongre Merkezi'nde gerçekleşti.
TTB'de Kayseri'yi temsil edecek isimlerin seçimi sırasında, listede CHP’li başkanların isimlerinin yedekte olmasını kabul etmeyen bazı İYİ Parti üyeleri ile CHP' li üyeler, seçimlerin demokratik olmadığını öne sürerek protesto amaçlı meclisi terk ettiler.

Muhalefetten, Başkanlara Sert Tepki!

Konuyla ilgili görüşlerini Kayseri Anadolu Haber'e aktaran CHP Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Avukat Zeki Gümüş, yaşanan olayla ilgili, ‘Büyükşehir Belediye Başkanı’nın okuduğu listede CHP başkanlarının yedekte olması demokratik açıdan üzücü bir olaydır. Yüzde 35 gibi bir oyla kazanılan belediyede muhalefetin ve halkın iradesi yok sayıldı. Muhalefetin iradesinin birlikte tam yansıması için muhalefete de yer verilmesi gerekirdi, listede muhalefete yer verilmemesi antidemokratik bir harekettir. Bundan dolayı bunu protesto ediyor, seçimlere katılmıyor ve meclisi terk ediyoruz.' dedi.

Ayrıca, Zeki Gümüş konuya ilişkin, 'Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Türkiye Belediyeler Birliği seçiminde demokrasinin ve eşit temsilin yok sayıldığı bu seçim sürecini kınıyoruz. Cumhur İttifakı’nın önerdiği liste, çoğulculuğumuzu ve demokratik değerlerimizi hiçe sayarak, sadece kendi belediye başkanlarını içermekte ve diğer partilerin temsilcilerine yer vermemektedir. Bu, kabul edilemez bir ayrımcılıktır. Meclis salonunu terk etme kararımız, adaletsizliğe ve tek sesliliğe karşı duruşumuzun en net ifadesidir. Her partinin eşit ve adil bir şekilde temsil edildiği, şeffaf bir yönetim anlayışını savunmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin demokratik geleceği için, bu tür antidemokratik uygulamaların karşısında olacağız.' açıklamalarında bulundu.

Türkiye Belediyeler Birliği’nde yaşanan olaya ilişkin açıklamalarda bulunan bir diğer isimde CHP Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Özgür Özer oldu. Durumu kabul etmediklerini belirten Özer, ‘Her fırsatta birlik, beraberlik, kardeşlik mesajları verenler bugün sayısal çokluklarına güvenerek AK Parti ve MHP dışındaki tüm partileri yok saydılar. Buna karşılık temsilde adalet adına diğer partilerden bir iki ismin listede yer alması önerimizi kabul etmediler. Bizler de bu davranış karşısında oy kullanmayarak, salonu terk ettik.’ dedi.