Yurt Dışına Çıkacaklar Dikkat! Schengen Vize Ücretlerine Zam Geliyor

Schengen bölgesine seyahat edenler için önemli bir değişiklik yaşandı. Avrupa Birliği, Schengen vize ücretlerine zam yapma kararı aldı. Detaylar haberimizde…

Yurt Dışına Çıkacaklar Dikkat! Schengen Vize Ücretlerine Zam Geliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Avrupa'nın seyahat ve turizm açısından en önemli bölgelerinden biri olan Schengen Bölgesi'ne yapılan ziyaretlerde önemli bir değişiklik meydana geldi. Schengen vize ücretlerine zam yapılmasına karar verildi.

Yurt Dışına Çıkacaklar Dikkat: Schengen Vize Ücretlerine Zam Geliyor

Seyahat Masrafları Artıyor

Avrupa ülkelerini kapsayan Schengen bölgesine seyahat etmek isteyenler, çeşitli vize türleri arasından uygun olanı seçip başvuruda bulunuyorlar. Turistik amaçlı seyahatler için en yaygın olanı olan Schengen turistik vizesi, 90 güne kadar kalış izni sağlıyor. iş, eğitim, aile ziyareti veya tıbbi tedavi gibi farklı amaçlarla seyahat edenler için farklı vize türleri de bulunuyor. Ancak memur maaşlarındaki artış ve enflasyon gerekçe gösterilerek vize ücretlerine zam yapıldı.

AB Geri Kabul Anlaşması Yapmayan Ülkelere Ciddi Zam

AB, Schengen vize ücretlerinde 12,5 oranında bir artış yapma kararı alması gündeme geldi. Schengen vizesi için ödenen ücretler 80 Euro'dan 90 Euro'ya yüksedi.  6-12 yaş arasındaki çocuklar için vize ücretleri ise 40 Euro'dan 45 Euro'ya çıkacak. AB geri kabul anlaşması yapmayan ülkeler için vize ücretlerini 135-180 Euro kadar yükseltti.

AB Komisyonu, 2 Şubat'ta yaptığı duyuruda Schengen vize ücretlerine zam yapılacağını belirtmişti. Her 3 yılda bir vize ücretlerinin gözden geçirilmesini zorunlu kılan Schengen Vize Kanunu uyarınca, bu kararın Aralık 2023'teki gözden geçirme sürecinin ardından alındığı açıklandı. Avrupa Birliği Komisyonu artışın tarihini resmi olarak açıklamasa da yakın zamanda bunu yapması bekleniyor.