Kayserililer Gözünü Memduh Büyükkılıç'a Çevirdi

Nevşehir Belediyesi'nin sığınmacılara yönelik aldıkları yeni kararlar sonrası Kayserili vatandaşlar gözlerini Büyükşehir Belediyesine çevirdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde...

Kayserililer Gözünü Memduh Büyükkılıç'a Çevirdi

İyi Partili Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, başkanlığının 50. gününde basın toplantısı düzenleyerek çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Düzenlediği basın toplantısında belediyenin gelir ve giderleri, mevcut durumdaki kredileri gibi ekonomik durumu hakkında bilgiler veren Başkan Rasim Arı, Nevşehir Belediyesi'nin toplam borcunu da vatandaşlarla paylaştı.

Sığınmacılar Gitmeli!

Belediyedeki ekonomik durumların ardından, sığınmacıların Nevşehir'den gitmesini istediğini belirten Rasim Arı, konuya ilişkin, sığınmacıların su tarifelerine ve nikah işlemi ücretlerine zam yapacaklarını açıkladı. Arı, sığınmacılar için su tarifelerinde yüzde 250 -300 oranında zam yapacaklarını ve 750 TL olan nikah işlemi ücretlerinin de 15 bin lira olacağını belirtti.

Devletin sığınmacıları koruma isteğine saygı duyduğunu, ancak bunun Nevşehir'de olmaması gerektiğini vurgulayan Arı, 'Nevşehir'in sosyolojik yapısının bozulmasını istemiyorum' dedi.

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'nın açıklamaları sonrası, sığınmacıların Kayseri'de kontrolsüz yerleşmesinden rahatsız olan Kayserili vatandaşlar bu uygulamanın Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'a örnek olup olmayacağını merak ediyor.