Resmi web sitelerindeki Kayseri tarihi ve İslam'a ilişkin garip ifadeler

Kayseri Valiliği ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü'nün web sitelerindeki Kayseri tarihi bölümünde, İslam ordularının Kayseri'yi işgal ve tahrip ettiği ibareleri şaşırttı.

Resmi web sitelerindeki Kayseri tarihi ve İslam'a ilişkin garip ifadeler

Kayseri’nin tarihinin anlatıldığı web sitelerindeki söz konusu bölümlerde, Kayseri’nin İslam orduları tarafından işgal ve tahrip edildiği belirtilirken konuya ilişkin kısım şu şekilde oldu; “Doğu Roma (Bizans) toprakları içerisinde bulunan Anadolu, daha Hicret’in ilk asırlarından itibaren “İslam Orduları” için câzip bir bölge olmuş. İstanbul’un fethi için yapılan birçok sefer, Orta Anadolu ve özellikle Kayseri üzerinden yapılmıştır. Ve her seferinde de şehir, “İslam Orduları” tarafından işgal ve tahrip edilmiş. Kayseri, ayrıca İmparator Phokas (M.S. 602-610) zamanında İran Hükümdarı II. Hüsrev tarafından işgal edilmiştir (M.S. 605) Altı sene Pers işgalinde kalan şehir, İmparator Heraklios (M.S. 610-640) tarafından geri alınmış.”
 
SOSYAL MEDYADA TEPKİ GÖRDÜ
 
Kayseri ve İslam ile ilgili garip ve yakışıksız ibare sosyal medyaya da konu oldu. Bu ifadeye yönelik; ‘Kayseri valiliği böyle düşünüyor... Niye ki acaba?’şeklinde yorumda bulunan vatandaşın paylaşımına eleştiri yüklü yorumlar da gecikmedi. 
 
İSLAM’DA İŞGAL VE TAHRİP ANLAYIŞI YOK
 
İslam’da fetih ile cihat anlayışının bulunduğu ve işgal, istila gibi bir anlayışın İslam ile İslam’ın cihat anlayışıyla uyuşmadığını ifade eden bilim ve din adamları, diğer taraftan İslam’ın tahripten de uzak olduğunu özellikle belirtiyor. İslam’ın, medeniyeti, dünyanın da ahretin de mamur edilmesini önceleyen bir din olduğunu ifade eden bilim ve din adamları, tarih boyunca da fetihlerde fethedilen coğrafyaların korunduğuna işaret ediyor. HABER MERKEZİ