Schengen Vizesi Alacaklar Dikkat! Yeni Dönem Başladı

Schengen vizesi alacak olanlar için önemli değişiklikler gündeme geldi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen teklifle, vize işlemlerinde artık yeni döneme girilecek. Detaylar haberimizde…

Schengen Vizesi Alacaklar Dikkat! Yeni Dönem Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Schengen vizesi alacak olanlar için yeni bir döneme girdi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen bir teklifle, vize işlemlerinde önemli değişiklik yapılacak. 

Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Kuruluyor

Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı'nın (DGV) kurulmasıyla birlikte, yeni bir sistemin hayata geçirilmesi planlanıyor. Bu değişiklikle vize ücretlerinden elde edilen gelirlerin artması ve devlet kasasına daha fazla katkı sağlanması hedefleniyor. 

Yeni vize işlemleri daha fazla avantaj sağlayacak

Yeni düzenlemeyle, vize aracılık hizmetlerini DGV üstlenecek ve böylece bu gelirlerin büyük kısmı devlete yönlendirilecek. DGV, elde edilen gelirleri dış temsilcilikler ve diplomatların ihtiyaçlarını finanse etmek için kullanacak. Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, DGV eliyle yürütülecek vize işlemlerinin birçok avantaj sağlayacağını belirtti. Serim, bu değişiklikle vize işlemlerinin daha hızlı ve ekonomik olacağını, ayrıca bürokratik engellerin azaltılacağını vurguladı. 

Şu an yurt dışı vize işlemleri, 12 farklı firma tarafından yürütülüyor. Bu firmalar, 2023 yılında toplam 5,5 milyar TL gelir elde etti. Ancak, bu gelirin sadece 1,1 milyar TL'si devlet hazinesine aktarıldı. 4,4 milyar TL'si ise firmalara kaldı.