Ortaokulda çocuğu olanlar dikkat – 10 ilde başladı – Kayseri de var mı?

Milli Eğitim Bakanlığı mesleki eğitime yönelik önemli bir adımı hayata geçiriyor. 10 ilin pilot il olarak seçildiği projede Kayseri de var mı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Ortaokulda çocuğu olanlar dikkat – 10 ilde başladı – Kayseri de var mı?

Milli Eğitim Bakanlığı mesleki eğitime yönelik önemli bir adım atıyor. Türkiye’de pilot il olarak 10 il 196 okul belirlendi. Projelerin başlatıldığı iller arasında Kayseri’nin yer alıp almadığı merak ediliyor. İşte detaylar…

Bakanlık tarafından hayata geçirilecek Beceri Geliştirme Programı, ortaokul 7. sınıftan itibaren öğrencilere ücretsiz olarak sunulacak.

Bu program ile öğrencilerin meslek liselerine erken yaşta adım atmaları hedefleniyor. Ayrıca, öğrencilerin erken dönemde mesleki becerilerini keşfetmeleri ve kazanmaları, akademik ve mesleki başarılarını artırmaları, geniş kariyer seçeneklerine sahip olmaları, iş hayatına uyumlarının kolaylaştırılması ve yaşam boyu öğrenme felsefesinin aktarılması amaçlanıyor.

Program kapsamında 55 farklı kurs programı hazırlanırken bu kurslar arasında bilişim, elektrik-elektronik, gıda teknolojileri, mobilya ve iç mekân tasarımı gibi çeşitli alanlar bulunduğu bildirildi. Öğrenciler, kendi ilgi ve yeteneklerine uygun kursları seçerek bu alanlarda becerilerini geliştirebilecekler.

Programın başlamasıyla birlikte öğrenciler, sınıf seviyelerine uygun olarak kurslara katılabilecekler. Kurslar, en fazla 6 ders saati sürecek ve öğrencilerin başarısı kurs programlarına uygun şekilde değerlendirilecek.

Program hangi illerde hayata geçecek?

Beceri Geliştirme Programı, ortaokul 7. sınıftan itibaren öğrencilere ücretsiz olarak sunulacak. İstanbul, Ankara, İzmir, Erzurum, Konya, Mersin, Rize, Samsun, Sivas ve Şanlıurfa olmak üzere 10 ilde 196 okulda başlatılacak olan bu uygulama, ilerleyen süreçte ülke geneline yaygınlaştırılacak.