Kayserili dev şirketten gençlere müjde!

Kayserili dev şirket Sabancı Holding gençlere müjde verdi. Bu hamle ile gençlere fırsat eşitliği sağlanması amaçlanıyor. Yazdıkları not ise gençleri şimdiden heyecanlandırdı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Kayserili dev şirketten gençlere müjde!

Sabancı Holding, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle sosyal medya X platformunda duvar kağıdını gençler ve Atatürk’ün bulunduğu ‘’Geleceğimizi kimseye vermiyoruz.’’ Yazılı fotoğraf ile güncelledi. Gençlik seferberliği kampanyasını ise dev şirket böylelikle duyurdu.

Sabancı Holding proje kapsamında ülke genelindeki illerde Sabancı Teknoloji ve Etki Merkezleri kurulacak. Bu merkezler ile gençlerin üretim yapabilmesi, değer yaratabilmesi ve fikirlerini hayata geçirebilmeleri adına bir destek olacak.  Gençlerin bu merkezlerde yeni beceriler kazanarak yaratıcı fikirler ortaya koyması planlanıyor.

Şirket bu hamleyle beyin göçünü engellemeyi ve ülke genelindeki girişimcilere fırsat eşitliği sağlamayı hedefliyor. 

Şirket Sabancı Gençlik Seferberliği kampanyası kapsamında şu ifadelere yer verdi, ''Sevgili genç arkadaşımız, 
Eminim birçok kez düşündün. Bugünü, yarını, nereye ve nasıl gitmek istediğini… Kendini nerede hayal ettiğini. Ne olursa olsun, bu ülkeyi ne kadar sevdiğini. Gitmenin bir yandan çözüm olmadığını; aksine yeni ve çok daha aydınlık başlangıçların bazen kalmakla başladığını… Biliyoruz yorulduğun zamanlar oluyor, olacak da… “Elbette yorulacaksınız. Benim sizden istediğim şey yorulmamak değil, yorulduğunuz zaman da durmadan yürümek, yorulduğunuz dakikada da dinlenmeden beni izlemektir” derken Atatürk, belki de bunu öngördü.

O sana sonuna kadar inandı. Biz de inanıyoruz… “Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız. Özgür fikirler uygulamaya geçtiği zaman, Türk milleti yükselecektir” derken, aslında bizlere de önemli bir yol çizdi ve rol belirledi.

Sana sahip çıkmamızı, senin fikirlerini, hedeflerini önemseyip el üstünde tutmamızı öğütledi. Bize çok önemli bir sorumluluk yükledi.Şimdi Sabancı Topluluğu olarak, bir kez daha, bu sorumluluğu yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz.

En büyük gücümüz bu topraklara duyduğumuz sevgiden geliyor. Ve sevgi, aslında güvenle, ümitle, umutla kol kola yürür.

Yolumuz, çağdaş Türkiye’nin, Cumhuriyet’in yolu. Ve bu yolda ülkemize verebileceğimiz en kıymetli armağan, senin umutlarını yeşertmektir. Senin hedeflerine ulaşmanı, hayallerini gerçeğe çevirmeyi, fırsat eşitliği sunarak kendi yolunu çizmene imkân sağlamaktır.

Binlerce Sabancı Gönüllümüzün desteğiyle tüm kaynaklarımızı ve tüm teknolojik altyapımızı sana açmaktır. Yaklaşık 100 yıllık tecrübemizi seninle paylaşmak ve aynı zamanda senden de öğrenmektir…

Sakıp Sabancı’nın dediği gibi; “hudutsuz koşmanı” sağlamaktır. Seni dünyaya açmaktır. Bu topraklarda yeni bir seferberliğin ateşini yakmaktır.

Şimdi seninle birlikte Sabancı Gençlik Seferberliği’ni daha çok gençle buluşturmak için yola çıkıyoruz.''