Kayseri'den de geçecek – Kaçıran Haziran'ı iple çekecek!

17 Mayıs tarihinde yola çıkacak, Kayseri'ye de gelecek. Kaçıranlar Haziran ayını iple çekecek. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'den de geçecek – Kaçıran Haziran'ı iple çekecek!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Ankara-Diyarbakır arasında hizmet verecek turistik ekspresin seferleri ile ilgili duyuru yaptı. 17 Mayıs tarihinde yola çıkacak olan sefer Kayseri’de de 3 saat mola verecek. Kaçıranlar ise bir sonraki sefer tarihi olan Haziran ayını iple çekecek.

TCDD, Ankara-Diyarbakır-Ankara arasında hizmet verecek Turistik Diyarbakır Ekspresi’nin sefer tarihlerinde yeni bir düzenlemeye gitmişti. Turistik tren rotasına yeni eklenen Turistik Diyarbakır Ekspresi; Malatya’dan Elazığ’a, Diyarbakır’dan Kayseri’ye uzanan 4 günlük bir gezi ile yolcularına unutulmaz anlar yaşatmayı amaçlıyor.

İlk seferine 19 Nisan günü çıkan ten, Kayseri’de de coşkuyla karşılanırken yolcular Kayseri’yi gezme ve tanıma fırsatı da bulmuştu.
Kayseri’nin de uğrak noktalar içerisinde olduğu bu yepyeni rota, Mezopotamya Turu olarak da tanıtılıyor.

Toplamda 1051 km’lik bir mesafeyi kapsayan bu eşsiz tur, Ankara’dan başlayıp Diyarbakır’da son buluyor.

Kayseri’nin ekonomisini canlandıracak Ankara-Diyarbakır seferi Kayseri için büyük önem taşıyor. Kayseri ve Malatya da 3’er saatlik, Elazığ’da ise 4 saatlik mola verecek Mezopotamya Turu sayesinde Kayserili esnaflarında yüzü gülecek.

Yapılan yeni düzenleme sonrası Turistik Diyarbakır Ekspresi’nin sefer tarihleri şu şekilde,

17 Mayıs Ankara’dan Diyarbakır’a
19 Mayıs Diyarbakır’dan Ankara’ya
14 Haziran Ankara’dan Diyarbakır’a
16 Haziran Diyarbakır’dan Ankara’ya

Yolcuların rahat etmesi için tüm imkânların bulunduğu Mezopotamya Ekspresi, toplam 180 yolcu kapasiteli 9 yataklı ve 1 yemekli vagon bulunuyor. 

İki kişilik yataklı vagonlarda yolculuk yapmak isteyen yolcular 9 bin lira gidiş, 8 bin lira da dönüş ücreti ödeyecekler.