Karpuzunuz Kelek Çıkarsa 20 Bin TL Alacaksınız!

Yaz meyvelerinin tezgahlarda yerini almasıyla beraber, son günlerde taze ve olgun görünümüne aldanarak satın alınan karpuz gibi meyvelerin dilimlediğinde renksiz ve tatsız olması halinde tüketiciler 20 bin TL alabilecek. Detaylar haberimizde…

Karpuzunuz Kelek Çıkarsa 20 Bin TL Alacaksınız!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaz meyvelerinin tezgahlarda görünmesiyle birlikte, taze ve olgun görünümüne aldanarak satın alınan karpuz gibi meyvelerin, dilimlendiğinde renksiz ve tatsız olması durumunda tüketiciler 20 bin TL alabilecek. 

Karpuz ve Kavunlarda Renksiz ve Tatsız Şikayetleri Artıyor

Havaların ısınmasıyla birlikte, marketler, manavlar ve pazar tezgahları yaz meyveleriyle dolup taşmaya başladı. Özellikle karpuz ve kavun gibi yazın vazgeçilmez lezzetleri, tüketicilerin ilgisini çekiyor. Ancak son günlerde, taze ve olgun görünümüne aldanarak satın alınan karpuz ve kavunların, dilimlendiğinde renksiz ve tatsız olduğu şikayetleri artmaya başladı.

Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, bu durumun nedeni olarak yetişmemiş, yani 'kelek' karpuz ve kavunların satışa sunulmasını gösterdi. Gündüz'e göre, bu tür ürünler 'ayıplı ürün' kategorisine giriyor ve tüketiciler, satıcıdan ürünün değişimini veya parasını talep edebilirler.

Karpuz ve Diğer Yaz Meyvelerinde Tüketici Hakları…

Gündüz, olgunlaşmamış meyve veya sebzelerin pazarda veya marketlerde satışa sunulmaması gerektiğini vurguluyor. Özellikle karpuz gibi ürünlerin kesildiğinde olgunlaşmamış olduğunun tespit edilmesi durumunda, tüketici olarak ürünü satıcıya bildirme hakkına sahip olduğunu belirtiyor. Satıcı bu talebi kabul etmezse, tüketici zabıta ile tutanak hazırlayabilir ve ilgili kurumlara şikayette bulunabileceğini aktardı. Ayrıca, tüketici hakem heyetine başvurarak ve icra mahkemesine dilekçe vererek, mahkeme sürecini başlatabilir, mahkeme sonrasında tüketici, maddi ve manevi tazminat talep edebileceğinin altını çizdi. 

Tüketicinin yaklaşık 20 bin lira civarında tazminat alabileceğini söyleyen Gündüz, bu haklar, tüketicilerin haklarını korumak ve satıcıların kaliteli ürün sunmalarını sağlamak amacıyla mevcut olduğunu da ekledi.