Selda Avcı

Canım Yanıyor…

Selda Avcı

14.05.2022 saat;15.30 sıralarında, Talas Tut Kavşağı civarında, oğlum bir saldırıya uğradı…

Arkadaşı ile birlikte yemek, yemek için dışarıya çıktıkları esnada muştalı bir trafik magandası tarafından hiçbir suçu olmadığı halde ‘muşta’ ile vurmak kaydı ile yaralandı.

Oğlum yolunda düzgün bir şekilde seyir halinde ilerlerken 40 yaşlarında, 38 AAG 973 plakalı beyaz Hundai İ20 marka araç ile A.Ç isimli esnaf olduğu belirlenen şahıs trafikte magandalık yapmaya, sıkıştırmaya, taciz etmeye başlamak kaydı ile sataşmaya başlamış.

Oğlum kendini hiç bozmadan yolunda devam ederken, şahıs bu kez el, kol işareti yaparak, kafa sallayarak tacizine devam ederek, oğlumu takip etmiş.

Oğlum aracını park edip, indiği esnada A.Ç isimli trafik magandası saldırgan şahıs, elindeki suç aleti muşta ile koşarak gelip, hakaretler etmeye ve vurmaya başlamış.

Oğlum yine kendini bozmamış ve ‘abi bak yanımda kız arkadaşım var, git’ demiş fakat gözü dönmüş bu cani saldırgan kokusundan bilinmek kaydı ile almış olduğu alkolün cesaretine dayanarak, kafa tutmaya devam etmiş.

Benim oğlum parmakla gösterilecek kadar efendi ve dürüst bir gençtir. Onu tanıyan herkes oğluma yapılan bu saldırıyı kesinlikle hak etmediğini düşündükleri için, bu caniliği kabul etmedikleri için benimle birlikte ağladılar.

Oğlum epeyce sabrettikten sonra artık kendisine zarar vereceğini anlayan bu saldırgan şahsın karın bölgesine kendini korumak ve onu kendinden uzaklaştırmak için bir tekme atmış.

Bu esnada saldırgan elindeki suç aleti muşta ile oğlumun yüzüne öldürmeye teşebbüs edercesine hızlı bir şekilde yumruk atmış. Attığı yumruk sonrası oğlum kanlar içinde yere düşerek kafasını çarpmış ve bayılmış. Benim oğlum hayatında hiç kavga görmemiştir. İlk defa başına böyle bir cani tarafından yapılan olay gelmiştir. Daha sonra çevredeki vatandaşlar tarafından saldırgan şahıs kovalanmaya başlayınca bu suç makinası şahıs aracına binerek olay yerinden uzaklaşmıştır.

Oğlumun Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesine kaldırılarak ilk tedavisi yapıldı ve yüzüne 5 dikiş atılmıştır. Benim çocuğum Polis olacak, hayalleri var. Şimdi soruyorum size, bu kendini bilmez cani şahıs keyfi yere, benim çocuğumun geleceği ile nasıl oynayabilir. Buna hakkı var mı?

Ben çocuğuma bir tokat vurmadan büyüttüm. Ben çocuğumu öpmeye kıyamazken, bir kendini bilmez cani şahıs benim çocuğuma nasıl vurabilir. İnanın bunu kabul edemiyorum.

Hastanede ilk tedavisi yapıldıktan sonra biz karakolla vs. ile uğraşırken, bu suç makinası saldırgan trafikteki magandalığına yeni av aramak üzere çoktan yola koyulmuş bile! Ve akşam saat; 19.40 civarında hedefine bu kez yeni sanayide esnaf olan H.D ismindeki bir vatandaşı kestirmiş. Bu vatandaşa da aynı benim oğluma yaptığı hareketleri yaparak, taciz etmeye başlamış. Şahıs trafikte seyir halinde iken herhangi bir kazaya sebebiyet vermemek için bir müddet mücadele etmiş. Daha sonra bu saldırgan maganda bu vatandaşın önüne arabayı kırıp durdurmuş.

Birlikte aşağıya inmişler, bu saldırganın yine elinde muşta varmış. Sonra başlamışlar birbirlerine vurmaya, bu vatandaşın yanında çalışanı da varmış. Elindeki muşta ile vatandaşın da yüzüne zarar vermiş ve aracına binip kaçmaya başlamış. Diğer vatandaş evine gitmek üzere yola koyuluyor, bu saldırgan hırsını alamamış olsa gerek, yeniden takibe başlıyor. Takip edildiğini fark eden vatandaş polisi arayarak bu durum hakkında bilgi vermiş. Kayseri Forum bahçesinde aracından inen vatandaşa maganda yeniden saldırıp kavga başlatmış. Etraftakilerin araya girmesi ile birlikte kavga sulh edilmiş. Aynı şahıs bir gün içinde iki masum insanı yaralıyor ve halen elini kolunu sallayarak gezmeye devam ediyor. H.D ismindeki vatandaşta kendisine iki kez saldıran şahıs hakkında şikâyetçi olmuş.

Pazar günü polis tarafından gözaltına alınan şahıs avukatı ile birlikte geliyor ve avukatının verdiği akıl ile suçunu inkâr ediyor.

Olay ile ilgili MOBESE kayıtları, görgü tanıkları ve çok sayıda şahit olduğu halde bu adamın ‘ben yapmadım’, dediği sözlü beyanında verdiği ifadesindeki çelişkilere rağmen denetimli serbestlik kaydı ile serbest bırakılıyor.

İnanın şaşkınlık içindeyim, bu şahıs esnaf yüzlerce kişi iş yerine girip çıkıyor. Bu ruh halinde olan bir kişi bugün benim çocuğuma bunu yaptı, benim canımı yaktı ise yarın sizin çocuğunuza da bu şekilde bir saldırı gerçekleştirmesi an meselesi…

Ben bu denetimli serbestlik olayını hiç sevmedim. Suça caydırıcı cezalar verilmez ise yenileri işlenmeye devam eder. Ha şu da var ki; ‘hiçbir suç, cezasız kalmaz’ …

Son olarak şunu eklemek istiyorum. Benim oğlumun tırnağına zarar gelirse bunun sebebi A.Ç isimli bu şahıstır. Burnu kanasa A.Ç isimli şahıstan bilirim. Benim oğluma güpegündüz sokak ortasında bir kendini bilmez muştalı maganda tarafından yapılan saldırıyı kabul etmiyorum, edemiyorum.

İlla birini öldürünce mi müdahale edilecek, adam hasta ruhlu ıslah edilmesi gerekmektedir. Bu ıslahı sağlayacak olan da yargıdır. Ben bir anneyim ciğerim yanıyor, benim masum yavruma bunu yapan kişinin de yargı önünde, en ağır cezayı alması için de ne gerekiyor ise yapacağıma yemin ediyorum. Ve ben bu caniyi Allah’ın adaletine havale ediyorum… Dilerim yaşattığını yaşar.

 

Yazarın Diğer Yazıları