Kayserililerin Hafta Sonu Çilesi!

Kayserililerin heyecanla beklediği ve planlar yaptığı hafta sonu çileye dönüşüyor. Özellikle hafta sonu çalışan kesim ulaşım sorunu için sitemde bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayserililerin Hafta Sonu Çilesi!

Kayserili vatandaşların planlar yaptığı hafta sonu çileye dönüyor. Hafta sonu çalışan kesimin sürekli şikâyette bulunduğu ulaşım sorunları plan yapan vatandaşlarında sitem etmesine sebep oldu.

Kayseri’de ulaşım saatleri hafta içi ve hafta sonu olmak üzere iki programda hazırlanıyor. Hafta içi tramvay saatleri 5-10 dakika arasında değişirken, hafta sonu bu saatler 15 dakika süreye kadar uzatılıyor. Özel aracı olmayan vatandaşların sık kullandığı tramvay, hafta sonu çileye dönüşüyor.

Kayserililerin Hafta Sonu Çilesi!

Vatandaşlar saatlerin hafta içi ile aynı olmasını talep ediyor. Hafta sonu arkadaşlarıyla dışarıya çıkan bir gençle yaptığımız görüşmede, ‘ Herkesin özel aracı yok. Hafta sonu yaşanan bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz. Tramvayı son dakika kaçırdım. Şimdi burada 15-20 dakikaya kadar beklemem gerekiyor. Hem işlerimiz aksıyor, hem de planlarımız. Arkadaşımla bulunduğumuz ortamdan erken saatte kalkmak zorunda kalıyoruz. Birde hafta sonu uygulamada yazan saatlerde tramvay gelmiyor. Ya erken geliyor, ya geç’ sözleriyle sitemde bulunarak yetkililerden saat uygulaması ile ilgili düzenleme talep ettiğini ifade etti.

Kayserililerin Hafta Sonu Çilesi!

Özellikle hafta sonu da çalışan özel iş yeri çalışanları bu sorunu gündeme sık sık taşırken, işe gitmek için hafta sonu bir saat öncesinden evden çıkmak zorunda oldukları için sitem ediyorlar. Hafta sonu işe gittiğini söyleyen bir vatandaş, ‘Kayseri durak uygulamasında 45 geçe yazan tramvay 42 geçe geliyor. İki vagon şeklinde olan tramvay teke düşürülmüş halde geliyor. Tramvayın teke düşürüldüğünü bilmeyen vatandaşlar, durak içerisinde tramvayı kaçırabiliyor. Bu maalesef benim de başıma geldi. Yetkililerden bu konuya bir düzenleme getirmelerini talep ediyorum’ dedi.

Kayserililerin Hafta Sonu Çilesi!

Konu ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Yetkililerden gelecek açıklama bekleniyor…