Kayseri'de altın fiyatları bugün ne kadar oldu? (3 Mayıs)

Son dönemde altın fiyatları, küresel belirsizliklerin artmasıyla birlikte yükseliş eğilimi gösterdi. Peki, gram ve çeyrek altın bugün ne kadar oldu? 3 Mayıs güncel altın fiyatları, Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri'de altın fiyatları bugün ne kadar oldu? (3 Mayıs)
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Altın fiyatları haftanın son işlem gününe yatay seyirde başladı. Ancak bazı ekonomistler, önümüzdeki haftalarda yükselişler olabileceğini dolayısıyla altın almak için doğru zaman olduğunu söyledi.

Ekonomist İslam Memiş, Ekonomist İslam Memiş, merkez bankalarının altın alımlarının hızla arttığını belirtti. Özellikle Çin, Hindistan gibi başlıca Asya ülkelerinin altın alımlarını artırdığını ifade eden Memiş, 2024 yılının ilk çeyreğinde altın talebinde önemli bir artış olduğuna dikkat çekti. 

Memiş'in verdiği bilgilere göre, 2023'ün ilk çeyreğine kıyasla 2024 yılının ilk çeyreğinde altın talebinde yüzde 3'lük bir artış gözlemlendi. Merkez bankalarının altın alımlarının da önemli ölçüde arttığını belirten Memiş, bu dönemde merkez bankalarının toplamda 1.238,3 ton altın aldığını ifade etti. Fed’in faiz kararınada değinen ünlü ekonomist önümüzdeki döneme ilişkin belirsizliklerin devam ettiğini belirtti.

Bu haber, yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım yapmadan önce lütfen uzman bir finansal danışmana danışınız.

İşte 3 Mayıs güncel altın fiyatları

Gram altın
Alış: 2,394
Satış: 2,394

Çeyrek altın
Alış: 3,934
Satış: 3,391

Yarım altın
Alış: 7.891
Satış: 7.984

Cumhuriyet altın
Alış: 15.709
Satış: 15.894