Kayseri'de kurbanlık sıkıntısı yok - Başkandan fiyat açıklaması!

Yaklaşan kurban bayramı öncesi açıklamalarda bulunan Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, 'Kayseri'de kurbanlık sıkıntımız yok. Vatandaş herhangi bir endişe yaşamayacak' diyerek, kurban fiyatları hakkında açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde...

Kayseri'de kurbanlık sıkıntısı yok - Başkandan fiyat açıklaması!

Kurban bayramına kısa bir süre kala Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış önemli açıklamalarda bulundu. Kurban fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Bağlamış Kayseri’de kurbanlıkla ilgili bir sıkıntı bulunmadığını dile getirirken, yeterince büyükbaş ve küçükbaş hayvanın olduğunu aktardı. Bağlamış, “Vatandaş herhangi bir endişe yaşamayacak” diyerek vatandaşın her keseye uygun kurbanlık hayvan bulabileceğini belirtti. 

Enflasyondaki dalgalanmalar sonucu kurbanlık fiyatları da zamlardan nasibini aldı. Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış kentte uygulanacak fiyat tarifesini Kayseri Anadolu Haber’e açıkladı.

Kayseri'de kurban fiyatları 2024 kaç TL?

Kayseri'de kurbanlık sıkıntısı yok - Başkandan fiyat açıklaması!

Başkan Bağlamış, “Büyükbaş hisseleri 25 bin 30 bin aralığında, küçükbaş hisselerde de 10 bin TL ile 20 bin TL’ye kadar olur. Hayvanın vasfı küçük olursa 10 bin TL’ye de bulabilirler küçükbaşı daha iri ve büyük olsun derlerse 20 bin TL’ye kadar ulaşır. Canlı kilogram fiyatları bilgilerini de aktarayım. Dişi damızlık vasfını yitirmiş kurbanlık olabilecek büyükbaş hayvanlar 250 TL’den perakende satışa gider. Erkek hayvanlar ise 275 TL civarında olur canlı kiloda. Daha makul fiyatlar da var 15-17-20 aralığında da hisse oluşabilir ama vatandaş biraz daha et bol düşsün yılda bir kurban kesiyoruz diyor. Durumu iyi olmayanlar 15-20 bin TL bandında bulabilirler, onlar da endişe etmesinler. Küçükbaşta uygun fiyat yakalayalım diyen aileler 10 bin TL’ye de bulurlar. Ama yok bizim hayvanımız iri olsun büyük olsun diyenler 20 bin TL’ye kadar da küçükbaş hayvana ulaşırlar.  Biz yine bayrama yakın güncel rakamları kamuoyuyla paylaşacağız. Aşağı yukarı fiyatlar aynı olur ama şu an için bu şekilde konuşabiliriz” dedi.

2024 Yılı kurbanlık fiyatlarını öğrenen vatandaşlar fiyatların yüksek olmasından şikayet ederken, üreticiler, fiyatlardaki yükseliş için yem fiyatlarındaki artışlar, hayvan bakımı ve veteriner masraflarındaki zamların etkili olduğunu belirtiyor.