Fikret Çetin

HELAK YOK OLMA

Fikret Çetin

Tanrı ya da Müslümanların deyimi ile Allah …

İnsanı nasıl helak etti öncesi ve sonrası nasıl oldu ? Allah yaratıcımızın beş çeşit yok edişi vardır .

Helak kelime manası ile ölme , öldürme , yok etme ve ya ortadan kaldırma gibi anlamlara gelmektedir . Şahsın veya kişinin helak-ı ya da ailenin helak-ı şehirlerin helak-ı , milletlerin helak-ı ve son olarak insanların helak-ı …

Kıyamet dediğimiz olay vaka ne derseniz bu bütün insanlığın helak-ı olarak oluşum göstermektedir.

Ay yörüngeden çıkıp, güneş kendiliğinden etkisinin yok olması , görevini tamamı ile yapmaması ile insanlığın yaşam kaynağı oluşumunun temel kaynağı sular , okyanuslar ve denizler karalara doğru hareket edip , dağlar tanrının öfkesinin tecellisi ile patlayacak ve insanlık bu görüntü açısından helak olacaktır.

Kişinin helak-ı ile başlayalım…

Kişinin helak-ı beştir. İlki duyguların helak-ı sonrasında ruhun helak-ı sonra kalbin helak-ı ardına aklın ve bedenin helak-ı olmakla beraber beş konuda inceleye biliriz.

Duyguların helak-ı kötü arzularla dolan ya da kötü arzulara bürünmeye yüz tutmuş insan iyiliklerle hareket etmez ise yok olmaya doğru gitmektedir. Akıl evreni okumayı bıraktığı  ot , yemek , et peşinde koşarsa helak olmaya yol açılmış olmaktadır . Ruh temizlikten şeytani bir yapıyor kötü istek ve arzulardan beslenip insanın yapacağı seveceği ruhani işlerle uğraşmayı bırakıp , büyü işleri ile uğraşanlarda böyledir . Bu grupta olanlarda ortadan kaldırılmaya yol almış belki de laneti tamamlanmış sadece bedeni ölümü , yok oluşu beklemektedir bu bekleyiş tanrının öfkesi ile karşılayacağı insan , aile , toplum yahut milletin başka boyutta karşılanmasıdır.

Kalbin helak-ı olan insanlar. Bu insan grupları ile eğer ruh ve kalp çeşitli biçimlerde helak olmuşlarsa aynı an da ve ya bir birinden önce helak olmuş sonra ikisi birden helak olmuş ise bu iyi insanlara kötülük yapmak için her fırsatı arayacaktır . Çünkü insan sürekli haz ve yemek yeme yaşamak ve her şey dünyalık dünyada yaşayan ne var ise zevk almak için vardır . Bu zevkler kötüye yöneldiği zaman ruhu doyurmak için iyi insan avına çıkıyorlar .

Toplumu ve diğer toplumların davranışlarını izlemeyi unutmayın ever akıldan yok oluşu gerçekleşti ise üretimi bırakıp , duygudan yok oluşu gerçekleşti ise davranışları sapık duygular ile dolu olur .

Basit bir olay kadınlar bilir . Erkeklerle karşılaştıkları zaman erkek o kadından cinsel manada duygusal manada zevk alma durumunu hissetmişlerdir . İşte bu his o kişinin duygularının helak-ı olarak gerçekleşmiş insan bedeni ile karşılaşmış demektir.

Kadın içinde geçerli. Yaratıcımızın yani bu evreni yaratanın genel isteği her şey temizlikle olacaktır.

Reşit olduktan sonra evlen diye emir vermiştir. Kendini koruya biliyorsan evlenme vaktini bekle … Ama kader konusu da var bu da daha uzun yazılacak , konuşulacak konulardır şimdilik giremiyorum o konulara…

Ne demiştik akıl , kalp, ruh , duygu ve beden ölümü .. Yani helak-ı kişide , toplumda, ailede ,bireyde ve milletlerde bu helak-lardan bir tanesi gerçekleştiği  zaman o sadece şeytani olan anlayacağımız lanetlenmiş varlık olan bir insan toplumu olacaktır.

Bu beş sistemi güzel ahlak ve evreni , kainat ilmi ile uğraşarak bedenimizi , aklımızı , ruhumuzu ve kalbimizi güzelliklerle ve insani temiz yiyecek içeceklerle buluştuğumuz zaman bırak helak olmayı tanrı seni dünya ve başka bir önce ruhani sonra bedeni bir boyutta seni yaşatacaktır.

Ama bunlar olmaz ise cehennem denen yeri bundan dolayı yaratmış olabilir. Yoksul-luk denen zilleti bundan dolayı yaratmış ola bilir. Yeni çağın , yeni dünya düzenine geçerken biz insanlar bu beş denklemi kendimizle , ve ailemizle yaşayıp , taşıyamaz isek …

Fakir ve illet ve zillet bir hala hazır olun …

Allaha ısmarladık…

Yazarın Diğer Yazıları