Fikret Çetin

KENDİNİ GELİŞTİR, KADERİNİ DEĞİŞTİR

Fikret Çetin

Başka ve farklı dünyayı gören insanların yazdıklarını okumak , ne hoş… Farklı ve zeki ve daha zeki insanların düşüncelerinin birleştiği kitapları okuyup o kitabın içerisindeki bilgileri alıp zihninde yaşamak ve gelişmek bulunduğun dünyanın içerisinden çıkıp o saçma sapan dizi vb. çekimlerin  yabani ve vahşi hayatından kendini dışarı atıp yaşadığın doğayı ve gezeni ufak ufak okuyan insanların kitaplarını okumak bilgi sahibi olup hayatını ve düşüncelerini geliştirmek insanın yapabileceği en büyük eylemdir ; okumak …

 

                                                                                      ***

 

Okumadan yaşayan insanların hayatlarına bir bakın, düşüncelerine ve davranışlarına … Ne de çok farklı değil mi ?

Bir de sürekli okuyan insanlara ne kadarda huzurlu ve mutlular ve bu gezegeni nasılda farklı görüp algılıyorlar …

Yaşamdan zevk alarak hayatlarına devam edip sonra da ölüyorlar. Diğer türlü ise okumayan insanlar bir hırçınlığın , psikopatlığın , cahilliğin içerisinde saçma sapan insanların düşüncelerine esaret olarak belki de onların o kabus gibi düşünce ve davranışları içerisinde yaşamını idame ettirmek zorunda kalıyorlar yahut onlarla aynı ortamda yaşama mecburiyetinde kalıyorlar .

Artık okumak çok kolay dünyamız da  , kitaplara ulaşmakta çok kolay , internet diye büyük bir icadımız var . Aklımızı ve ahlakımızı geliştirmek elimizde ve yükselmekte .

 Ve sen bilgi ve ahlak sahibi olur isen para kendiliğinden gelir merak etme …

 

                                                                                        ***

 

Gözünün önüne Profesörleri getir duruşları , konuşmaları ve dünyayı görüşleri ne de vakarlı , ne de heybetli ama onlarla aramızda bedensel fark yok , hepimizde aynı organlar ve vücut var tek fark onların ilgi alanları…

Onlar gezegenle ilgileniyorlar , onlarlar sanatla , onlar yazmak ve araştırmakla ya da onlar bütün dünya da ne olup bittiği ile ilgileniyorlar bunları da kitap sevgisine borçlular.

Onlarda bizim gibi idi ama sadece her gün okudurlar başka bir şey yapmadılar ve vücutlarında ve iç dünyalarında yüksek bir cennet kurdular .

Okudukça ruhun aydınlanır , daralmaz kısılmaz ve hayatı daha çok seversin hiç olmadığı kadar…

                                                                               ***

 

Dünyanın bütün zenginlerine ve bilginlerine bak ,kitabı bitirdikten sonra üzerine düşünmedikleri bir gün yok .

Kitapları delik deşik ederek okumak yaşayanların işidir .

Okumayanlar ölürler hatta yaşamadan ölürler ve hayata bir şey katamazlar .

Peki biz neden okuyup kendi bedenlerimizi , aklımızı düşüncelerimizi evrene ve kainata uygulayıp kendi iç dünyamızı cennete çevirmeyelim ki ; hayat insanın kendisidir ve kendini geliştirirsen hayatın daha da güzel olur .

Kendini geliştir , kaderini değiştir.

Sağlıcakla kalın….

Yazarın Diğer Yazıları