Uzaktan mı Çalışmak İstersiniz – Esnek mi? Bakan, Yeni Düzenlemeyi Açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni düzenleme hakkında bilgi verdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Uzaktan mı Çalışmak İstersiniz – Esnek mi? Bakan, Yeni Düzenlemeyi Açıkladı

Pandemi süreciyle birlikte çalışma hayatına giren esnek veya uzaktan çalışma modeli hem firmaların hem de çalışanların memnuniyetinin ardından kalıcı hale gelmeye hazırlanıyor. 

Uzaktan mı Çalışmak İstersiniz – Esnek mi? Bakan Yeni Düzenleme Açıkladı

Hem memurları hem de işçileri ilgilendiren konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Işıkhan, hem mesai saatlerinin azalacağını hem de çalışma düzeninin değişeceğinin müjdesini verdi. 

Yeni düzenlemeyle ilgili çalışmaların devam ettiğini açıklayan Işıkhan, ’Uzaktan çalışma, esnek çalışma dediğimiz modeller gündeme gelmeye başladı. Bunun artısı da var, eksisi de var. Çalışma Genel Müdürlüğümüz bu konuda mevzuat düzenlemelerini gerçekleştiriyor.’ İfadelerinde bulundu.

Uzaktan mı Çalışmak İstersiniz – Esnek mi? Bakan Yeni Düzenleme Açıkladı

Uzaktan Ve Esnek Çalışma

Yeniçağa uyum sağlanması gerektiğini belirten Işıkhan, konuyla ilgili, ‘Biz çalışma hayatına girdiğinizde sosyal yeteneklerinizin çok iyi olması gerektiğini düşünüyorum. Hala uzaktan çalışma, esnek çalışma, güvenceli esnek çalışma modelleri bizim için daha önemli. Çalışmanın işin şekli değişiyorsa bizim de bu değişime ayak uydurmamız lazım. On yıl sonra aklınıza gelemeyecek, farklı işlerle ve çalışma modelleriyle karşı karşıya kalacağız.’ dedi.