Bunu almaya kimsenin gücü yetmiyor! İşte Sebebi..

Kayseri'de hayvanın en kıymetli yerinden yapılan kuşgömü pastırması cep yakıyor. Bir hayvandan 1,5 ila 2 kilo çıkan kuşgömü pastırmasının 1 dilimi 25 TL, kilosu ise 1900 TL'den satılıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Bunu almaya kimsenin gücü yetmiyor! İşte Sebebi..

Kayseri'de pastırma, sucuk satışı yapan esnaf Mert Karaca, sofraların vazgeçilmez lezzeti olan ancak bu dönemlerde kimsenin gücü yetmeyen pastırma fiyatları ile ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulundu. 

En Pahalı Pastırma Hangisi?

Baba mesleği olduğu için 12 yaşından beri bu mesleği yaptığını söyleyen 22 yaşındaki esnaf Mert Karaca, dana etinin en lezzetli ve özel bölümlerinden biri olan kuşgömü pastırmasının en pahalı pastırma olduğunu ifade etti. 
Bunu almaya kimsenin gücü yetmiyor! İşte Sebebi..

1 Dilim Pastırma 25 TL

Karaca, bu pastırmanın bir hayvandan sadece 1,5 ila 2 kilogram çıktığını vurgulayarak, “Kuşgömü pastırması bir hayvandan 1,5 ila 2 kilo arasında çıktığı için fiyatı pahalıdır. Yapılışı diğer pastırmalar gibi aynıdır, hiçbir farklılık yoktur. Bu pastırmaya çok fazla talep olmaz, fiyatı yüksek olduğundan dolayı, şuanda kilogram fiyatı 1950 TL’dir. Kuşgömü pastırmamızın 1 dilimi yaklaşık 25 TL’dir” diye konuştu. 

Kuşgömü pastırmanın kıymetli olduğunu ifade eden Karaca, çok fazla esnaf da bu pastırmanın bulunmadığını kaydetti.

En çok satılan pastırmanın antrikot ve sırt pastırması olduğunu belirten esnaf Karaca, “Yağlı sevenler antrikot, az yağlı sevenler ise sırtı tercih ederler. Fiyatları kilosu, 1400 ve 1500 TL’dir” dedi.

En Ucuz Pastırma Ne Kadar?

Karaca, en ucuz pastırmanın bacak, but kısmından yapılan pastırma olduğunu ve  onun fiyatının da 850 liradan satıldığını söyledi.