Fikret Çetin

İNSANLARI KORKUTANLAR

Fikret Çetin

İnsanlar vardır başka insanları korkutmayı severler . Ve bu insanların aileleri de doğuştan bu insanları bu duruma hazırlamışlardır. O korkutan ve üstünlük taslayan insanları aileleri de ilk babadan ve anneden üstünlük ve korkutma hissini yaşamıştır.

Sonra Tanrı fikriyatı yanlış aşılanmış , ahlak yanlış oluşturulmuş ve yıkmaya , kavga etmeye hatta ve hatta öldürmeye alıştırılmıştır.

Bu insanlar zamanla büyümüş ve devletine ve devletinin içerisinde yaşayan halkına korku vererek yaşamayı kendinden zayıf , temiz bir insan gördü mü ona üstünlük taslamayı her şartta yapmışlardır.

Bunlar aileden üstünlük taslamayı ve kendilerine de biz cesuruz , korkumuz yoktur edası ile toplumdaki iyi ve üreten insan ile karşılaşınca tedirgin etmeyi belki biraz da tehdit etmeyi ahlak edinmiştir.

Ayrıca bir çoğu yüce ve kadim , ulu devletimizin kanunlarına aykırı hareket ve davranışta bulunarak karınca gibi bedenleri ile suç işlemeyi erkeklik , insanları korkutmayı , erkek olarak kadına korku vermeyi benliklerinde haz alarak bu davranışları sergilemeyi bir halt zannetmişlerdir.

Günümüzün toplumunda olduğu gibi devlete ve kanunlarına aykırı davranışta bulunmayı marifet  sanıp akıllarınca ben kuvvetliyim , ben güçlüyüm hisleri ve düşünceleri ile vatanın içerisinde yaşamaya gelen insanları korkutarak yaşayan bu aciz insanlar cezaevlerinin büyük bölümünü doldurmuşlardır.

Erkeklik olarak erkeğin yıkıcı ve yakıcı olmasını isteyen çocukluğunda öyle bir bilinç aşılanmış kadınlar ve erkekler yüzünden doğan canlılarda toplumda zayıf gördüğü kişileri korkutmayı davranış edinmiş olan bu varlıklara denk gelenlerimiz illaki olmuştur. Bu denk gelişte kadın olsun , erkek olsun ben senden üstünüm duruşu hiç kaçınılmaz ve kendini senden üstün zanneden kanunların ve devletin terbiyesinden geçmeyen bu acınası ve toplumun ve milletin kalitesini düşüren bu varlıklar şu cennet vatanın her toprağını kirletmeye devam etme amacında olup , bizleri kadınımız ve erkeğimiz ile kadim ve ulu Türk kanunlarına göre yaşayan ve yaşama özgürlüğü bulunan , okuma gibi aşk ve zeka dolu bir eylemden , neşe ve mutluluk içerisinde yaşamamıza engel olan bu insansı bile denilemeyecek varlıklardan korkan varsa korkmasın…

Bu canlıların , embriyoların tek amacı kendilerindeki korkaklığı , zayıflığı , akılsızlığı , başarısızlığı , insani davranışlardan uzak tutumlarını ne demeli başka bilemedim fakat biz insanları korkutmak için bir mafya biçiminde bunu da güç gösterisi olarak sunan , gösteren insanlardan devletin ve yüce son Başbuğumuz Atatürk’ün düşüncesine bakıp , devletimizin kanunlarına kendimizi uyarlayıp vatanı evi gibi düşünen insan olup bu yarı psikolojik yarı kanunlara göre yetiştirilmemiş insanlara Atatürk’ümüzün , devletimizin düşüncesi ile davranmak gerekir.

Televizyonlardaki mafya dizilerindeki karakterler gibi onlara ve davranışlarına özenen insan olsun kadın olsun vatanını ve devletinin yaşayışını bozan ve insana , kamu malına ve sizin hislerine güzel hayallerinize zarar veren bu insanlara devletimizin son kurucu ve kurtarıcı lideri Atatürk gibi duruş sergileyin .

Çok kısa bir kesit olarak şunu yazmak istiyorum ki Cumhuriyetin kuruluşunda Osmanlı İmparatorluğunun çöküş yıllarında genel toplumu baskılayan kabadayılık figürleri ile insanları devletin kanunlarını hiçe sayarak alkol , uyuşturucu vb. içecek ve maddeleri satarak yaşayan Arap Hüsnüler gibi insan azmanı rüyana girse kabus yaşatacak insanları Mustafa Kemal Atatürk ne yaptığını tarih yazmıştır.

Cumhuriyet kurulur , ve bütün kabadayılar ve kanunlara uygun olmayan insanlar ülke dışına gönderilir.

Kabadayılık biter zamanın bilimsel ve çağdaş toplumu olma yolunda adım atılır. Günümüzün yaşayan toplumunda ise neden ve niçin oldu anlayamadım bu çağdaşlık gitti gördüğünüz gibi tekrardan kabadayılığın yanına mafyalık , erkekliğin adına kötülük , kadınlığın adına arsızlık geldi…

Bizler yaşamaya geldik her canlı gibi ölümlüyüz . Ama neden çağdaş ve mutlu yaşamayalım . Yaşayacağız mutlu bir vatanın içerisinde , elbette göreceğiz iyilerin uçurduğu renkli uçurtmaları…

Kendinizi ve çocuklarını kadim , ulu Türk devletinin kanunlarına göre yetiştirin adetlerinize göre değil .

Var olsun iyiler !

Var olsun devletinin kanunlarına göre yaşayan ve yeteneklerini ortaya çıkarıp üreten insanlar .

Devletimizin ıslahı ile terbiye olsun kanunları çiğneyenler ve onları hiçe sayanlar.

Unutmayın devletin yüce kanunları sizleri rahat yaşatmak için var. Sizi rahatsız edenler kanunlara göre yaşamayanlar.

Ey bunu okuyan kadın yahut erkek cinsinden güzel insan !  Seni korkutan ve var ise Atatürk’ümüzün aklına ve kanunlara bak .

İşte o zaman kuvvet bulup ,devletine aşık olacaksın.  Kanunlara göre yaşamayan insanlara meyil etmeyin , filimler bile olsa izlemeyin . Yaşamaya geldiniz korkmaya değil.

Kanunlara yapılan saygısızlık ve hiçe sayan insanlar aslında senin mutlu bir ülkede yaşamana yapılmış bir saldırıdır.

Kanunlara göre yaşamayan insanları ; hiçe sayın ve bizim mutlu yaşamamıza engel olan kanunları çiğneyen insanları Atatürk’ümüz gibi davranışlarının karşısında durun ve meyil etmeyin.

Mutluluklar sizinle olsun, aklınız kanunlara uygun olsun…

Ahlakınızı ve akılınızı geliştirerek yaşayın…

Ayrıca mutlu yaşayın …

Sizi korkutan erkek ve kadınlardan korkmayın, gözünüzün önüne Atatürk’ü getirin, onun gibi kudretli bakın …

Ha son olarak kabadayı gibi erkeklere de fazla meyil etmeyin kadınlar , erkekte arayacağınız ahlak olsun , yaşamaya geldiniz ölmeye değil ….

Yazarın Diğer Yazıları