Dev AVM Kayseri'ye Yıllar Sonra Geri Döndü!

Türkiye'nin sayılı zenginlerinden Kayserili Sabancı ailesine ait dev AVM 2018 yılında Kayseri'den çekilme kararı almıştı. Ünlü AVM yıllar sonra tekrar Kayseri'de açıldı. Detaylar haberimizde…

Dev AVM Kayseri'ye Yıllar Sonra Geri Döndü!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’nin sayılı zenginlerinden Kayserili Sabancı ailesine ait olan ünlü AVM 2018 yılında Kayseri'den çekilme kararı almıştı. Ancak, yıllar sonra tekrar kapılarını açtı.

11 mağazayı Migros AVM’ye devretti

Holding, kurucusu Hacı Ömer Sabancı ile Hacı Sabancı, İhsan Sabancı, Sakıp Sabancı gibi yöneticilerinin 2018 yılında Kayseri’den önemli bir markasını çekme kararı almıştı. Sabancı Holding’in iştiraki CarrefourSA, Melikgazi'de 7, Kocasinan'da 2, Talas'ta 2 olmak üzere toplam 11 mağazasını Migros’a devretme kararı almıştı. Böylece Kayseri’deki Migros AVM sayısı 22’ye yükseldi.

Kayseri'de İflas Eden Dev AVM Yıllar Sonra Tekrar Açıldı!

Devretme kararı hakkında açıklama yapılmıştı

Sabancı Holding ise mağazalarını Migros’a devretmesiyle ilgili; ‘Şirketimiz ile Migros Ticaret A.Ş. arasında, şirketimiz tarafından işletilmekte olan toplam 11 adet mağazanın; Şirketimizin devir hakkını haiz olduğu 8 adedinin alt kiralama ya da kira sözleşmelerinin devri yoluyla ve bununla birlikte, şirketimizin devir hakkını haiz olmadığı 3 adet mağazanın ise, maliklerin onayının alınması koşuluyla alt kiralama ya da kira sözleşmelerinin devri yoluyla toplam 6.580.000 TL bedel karşılığında Migros'a devri amacıyla 04.12.2017 tarihinde Ticari İşletme Devri Sözleşmesi akdedilmiş olup; sözleşme kapsamında gerekli hukuki ve idari izinlerin alınması için Rekabet Kurulu'na izin başvurusu yapılması dahil resmi ve özel kurum ve kuruluşlar nezdinde iş ve işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir. Devir işlemleri Rekabet Kurulu onayı sonrasında gerçekleştirilecektir’ denilmişti.

Yeniden açılmasıyla fiyatları düşürdü

Kayseri'nin Talas İlçesi'ne bağlı Anayurt Mahallesi'nde, 6 yıl aradan sonra CarrefourSA AVM'nin tekrar açıldığı görüldü. CarrefourSA Kayseri'de ve Türkiye genelinde franchise ile büyümeye başladı. Kayseri’de yeniden açılmasıyla gündeme gelen ünlü AVM diğer market fiyatlarına göre ürün fiyatlarını düşük tuttu.