Bayramdan önce 3 maaş verilecek – Kayseri de dâhil!

Kayseri dâhil 81 ilde verilecek olan ikramiye tarihinin netleşmesinin ardından Kurban Bayramı öncesi 3 maaş birden yatacağı kesinlik kazanmış oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Bayramdan önce 3 maaş verilecek – Kayseri de dâhil!

Türkiye’de emeklilik haklarını kazanmış olan vatandaşlar için ikramiye tarihi netleşti. Bununla birlikte Kurban Bayramı öncesi emeklilere 3 maaş birden verileceği de kesinlik kazandı.

Emekli vatandaşlar Kurban Bayramı öncesi heyecanla bekledikleri ikramiyeleri için geri sayıma başladı. Yapılan açıklamalar ve son gelişmeler, emeklilerin hesaplarına geçecek bayram ikramiyesinin tarihini netleştirdi.

Bayram öncesi ikramiye tutarı ve ödeme planıyla ilgili belirsizlikler artarken, resmi açıklamaların ardından netlik kazandı. Emeklilerin 15 Haziran tarihinden önce bayram ikramiyelerini alacakları duyuruldu.

2024 yılı Kurban Bayramı emekli ikramiyesi 3 bin TL olarak belirlendi. Üçü bir arada formülün içinde emeklilerin düzenli maaşlarına ek olarak alacakları 18 bin TL’lik promosyon ödemeleri ve 3 bin TL’lik bayram ikramiyesini içeriyor. Ancak, promosyon miktarları bankadan bankaya ve maaşa göre değişiklik gösterebilir.

EYT’liler faydalanabilecek mi?

EYT’lilerin bu avantajlı formülden yararlanabilmeleri için bayram ayında aylık alıyor olmaları gerekiyor. Bu nedenle, EYT’lilerin 31 Mayıs tarihine kadar aylık başvurusunda bulunmaları önem arz ediyor. Böylelikle başvuruda bulunanlar 1 Haziran tarihinden itibaren emekli maaşlarını almaya hak kazanacak ve bayram ikramiyesinden de faydalanabilecekler.

Haziran ayında emekli aylığı için başvuru yapacak olan EYT'liler ise bir sonraki yıl bayram ikramiyesi almaya hak kazanacaklar. Ancak, şartlara uygun başvuruları yapılmış olmasına rağmen işlemleri tamamlanmamış olanlar, işlemler tamamlandıktan sonra ikramiyelerini alabilecekler.

Emekliler, Haziran ayında alacakları maaşlarının yanı sıra bayram ikramiyeleri ve promosyon ödemeleriyle birlikte maddi anlamda rahatlayacaklar.