Ali Çamlı'ya rekor ceza gelebilir!

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı, konyaspor maçında Duckens Nazon'a verilen kırmızı kart sonrasında sahaya girmeye çalışmış ve maç sonunda hakemlere yönelik sert açıklamalarda bulunmuştu. Çamlı, ligin ilk yarısında da PFDK tarafından ceza almıştı. Konyaspor maçından sonraki açıklamalardan dolayı Çamlı, rekor bir cezayla karşı karşıya kalabilir. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haberde...

Ali Çamlı'ya rekor ceza gelebilir!

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı, konyaspor maçında Duckens Nazon’a verilen kırmızı kart sonrasında sahaya girmek istemişti. Çamlı, maç bitiminde de hakem Halil Umut Meler, VAR hakemi Serkan Tokat ve hakem Ümit Öztürk hakkında sert açıklamalarda bulunmuştu. Bu açıklamalar ve saha olayları nedeniyle Başkan Ali Çamlı, rekor bir cezayla karşı karşıya kalabilir. 

Duckens Nazon’un hareketi kırmızı karta sebep olmuştu

Maçın 10. dakikasında Konyaspor’un sağ kanattan serbest atışı sırasında ceza alanında futbolcular arasında itişmeler yaşandı. 17. dakikada serbest vuruş sırasında Uğurcan Yazğılı, Kayserispor ceza sahası içerisinde bir anda yerde kaldı. VAR tarafından çağırılan hakem Halil Umut Meler, Duckens Nazon’a direkt kırmızı kart gösterdi. Bu olayın ardından Kayserispor Başkanı Ali Çamlı sahaya inmeye çalıştı ve kırmızı kartın nedenini sormak için ısrar etti. Güvenlik güçleri ve futbolcular tarafından engellenen Çamlı, maç bitiminde hakemler hakkında sert eleştirilerde bulundu.

Ali Çamlı: Serkan Tokat ve Ümit Öztürk düdüğü bıraksınlar, yeter artık

Maç sonunda yaptığı açıklamalarda Çamlı, “Daha maçın başında VAR’daki haysiyetsizlerin bir daha düdük çalarsa Türk futbolunun katilidir onlar. İsim veriyorum, Serkan Tokat ve Ümit Öztürk düdüğü bıraksınlar, yeter artık. Türk futbolunun namuslu ellerde yönetilmeye ihtiyacı var. Binlerce taraftar buraya geliyor. Asgari ücretle çalıştıkları paradan bilet alıp ait oldukları şehrin takımını desteklemeye geliyorlar. Bu kadar haysiyetsizlik onursuzluk olmaz. Kırmızı kart gösterebilir. Ben hakeme niçin kırmızı kart gösterdiğini sormak için gittim. Şehrim için, takımım için yaparım. Ceza umurumda değil. İstedikleri cezayı versinler. Kimseden korkumuz yok. Benim bu kulübe 2 yıldır verdiğim emeğin karşılığında bu sahada bunun yapılmasını şehrim adına kabullenmiyorum. Sezon başından beri hakemlerle ilgili hep adamlığımızı, efendiliğimizi muhafaza ettik. Yeter bu kadar. Hakemler kendine çeki düzen verecek. Aklını başına alacak. Buradan evlerine ekmek götürüyorlar. Bu ekmeğin helal mi, haram mı olduğuna dikkat edecekler.” ifadelerini kullanmıştı.

Çamlı, daha önce de ceza almıştı

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı, ligin ilk yarısında Sivasspor ile Kayseri’de oynanan maç sonunda yaptığı açıklamalardan dolayı, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından hak mahrumiyeti ve para cezası almıştı. PFDK, Çamlı’ya sportmenliğe aykırı hareket, hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamaları nedeniyle 21 gün hak mahrumiyeti ve 100 bin TL para cezası vermişti. Kayserispor'a bu sezon büyük emek veren ve kümede kalmasında olağanüstü bir emek harcayan Çamlı'nın PFDK'ya sevk edilmesine kesin gözle bakılırken, herhangi bir olay yaşanmaması verilecek cezanın hafifletici yönde olması bekleniyor.

Taraftar Ali Çamlı'ya büyük destek verdi

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı'nın maçta verdiği tepkiler ve sonrasındaki açıklamalara taraftar destek verdi. Başkan Ali Çamlı, Konyaspor maçı bitiminde açıklama yaptığı sırada onlarca taraftar 'Helal olsun Başkanın, Kayserispor'un hakkını savundun' ibi bir çok destek tehahüratları yaptı. Kayserispor'u bu sezon ipten alan, iki kere transfer tahtasının açılmasını sağlayan ve 600 Milyon TL'ye yakın para bularak, son 20 yılın en büyük temizliğini yapan Ali Çamlı'nın, hafta içinde konuya dair resmi bir açıklama yapması bekleniyor. Diğer yandan kaleci Bilal Bayazit'in, Başkan Ali Çamlı'yı engellemesi ve yaptığı davranış, sporseverler tarafından taktirde karşılanmıştı.