Kayserililer merak ediyor - Sınır kalkarsa ne olacak?

Yüksek kira fiyatlarının önüne geçilmek amacıyla yüzde 25 zam sınırı uygulaması hayata geçirildi. Peki sınır kalkarsa ne olacak? Kayserililer bu sorunun cevabını merak ediyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'İn Kayseri haberlerinde...

Kayserililer merak ediyor - Sınır kalkarsa ne olacak?

Kayseri'de de kira fiyatlarındaki artış vatandaşların cebini zorlarken tepkilere neden oldu. Geçtiğimiz yıl yüzde 25 kira zammı sınırının kaldırılacağına ilişkin iddiaları Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yalanlamıştı. Bu dönemde ise zam sınırının kalkabileceği gündemde...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ''Kirada yüzde 25 sınırının devam etmesi için bir sebep görmüyorum. Çok büyük ihtimalle devam etmez.'' dedi.

Eğer uygulama ile ilgili yeni karar alınmazsa yüzde 25 zam sınırı uygulaması 1 Temmuz 2024 tarihi itibariyla sona erecek. Bu uygulama  nedeniyle ev sahipleri Kayseri'de de evini kiraya vermek yerine boş kalmasını tercih ediyor.

Milliyet'te yer alan habere göre, uzmanlar piyasaya müdahale edildiği zaman güven kaybının oluştuğunu belirterek, zam sınırının kaldırılmasının arz tarafına pozitif yansıyacağını vurguluyor. Yaz aylarında yeni kiralamalarda yüzde 25-30'lara varan artışların öngörüldüğünü ifade ediyor. Konut satış fiyatlarında krediye erişimden kaynaklanan düşüşlerin de yaşandığını kaydeden uzmanlar kiralık fiyatlarında ise arz sorununun öne çıkması nedeniyle gerileme beklenmediği söyleniyor.

Uzmanlar, fiyatların bir süre sabitlenmesi ve enflasyonun gerilemesiyle gerçek anlamda düşüş olabileceğine dikkat çekti.