Kayseri'de Açılışı Yapıldı!

Kayseri'de Müzeler Haftası dolu dolu kutlanıyor. Uluslararası Müzeler Günü kutlama etkinlikleri kapsamında Kayseri Müzesi'nde Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykelcilik bölümü öğrencilerinin sergi açılışı yapıldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'de Açılışı Yapıldı!

Kayseri’de Müzeler Haftası dolu dolu kutlanıyor. Uluslararası Müzeler Günü kutlama etkinlikleri kapsamında Kayseri Müzesi’nde Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykelcilik bölümü öğrencilerinin sergi açılışı yapıldı.

Sergi açılışına Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar, Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, İl Kültür Turizm Müdürü Doç. Dr. Şükrü Dursun, Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oya Levendoğlu ve Fakülte hocalarının katılımı ile açılış gerçekleştirildi.

Kayseri'de Açılışı Yapıldı!

Açılışta konuşmasını yapan İl Kültür Turizm Müdürü Doç. Dr. Şükrü Dursun Müzeler Haftası nedeniyle bu etkinlikte bir araya gelen Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri ve öğretmenlerine teşekkür ederek, ‘Bu özel günde bir araya böyle güzel bir açılışla gelmiş bulunmaktayız. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu özel gün vasıtasıyla ve Müzeler Günü sebebiyle Kayserili bütün vatandaşlarımızı müzelere davet ediyorum’ dedi. Açılışın ardından Vali Yardımcısı Türkdamar ve Cumhuriyet Başsavcısı Korkmaz, öğrencilerin heykellerini inceleyerek, tebrik ettiler.

Kayseri'de Açılışı Yapıldı!

Açılışın ardından konferans salonuna geçiş yapan ekip, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşunda bulundu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile birlikte konuşmalara geçildi.

Kayseri'de Açılışı Yapıldı!

Kayseri Müzesi Müdürü Gökhan Yıldız konuşmasında protokolü selamlayarak; ‘Müzelerin eğitim ve araştırma faaliyetlerini vurgulayarak kültürümüzün ve tarihimizin korunmasına yattığı katkıları kutlamak ve toplumla bütünleşmesinin simgesi olan Uluslararası Müzeler gününün açılış programımıza hoş geldiniz. 1946 yılından bu yana UNESCO himayesinde kurulan uluslararası müzeler konseyine üye olan ülkemizde uluslararası müzeler günü 18 Mayıs tarihinde tüm dünya ile birlikte kutlanmaktadır. Bugün kapsamında bu yıla özel olarak müzelerde eğitim ve araştırma teması vurgulanmıştır. Bu tema müzelerin sadece müzede sergiledikleri eserlerle değil de aynı zamanda eğitim ve araştırmalarda da kilit bir rol oynadığını vurgulamaktadır. Kayseri Müze Müdürlüğü olarak yürüttüğümüz faaliyetlerimizde sadece tarihi ve kültürel mirasımızı korumakla kalmıyor, Aynı zamanda gelecek kuşakları aktarmak için önemli bir eğitim platformu olma misyonunu sürdürmekteyiz’ ifadelerinde bulundu.

Kayseri'de Açılışı Yapıldı!

Yıldız’ın konuşmasının ardından İl Kültür Turizm Müdürü Doç. Dr. Şükrü Dursun; 18 Mayıs Müze günü kapsamında malum biliyorsunuz hafta kapsamında çok çeşitli etkinliklerle biz müzelerimizde bu haftayı kutluyoruz. Müzeler biraz önce müdürüm bahsetti ama ben şöyle değerlendiriyorum. Müzeler medeniyetlerin belleğini barındıran mekanlardır. Şöyle bu yazıyla olur, yazı dışındaki herhangi bir taşınır kültür varlığıyla da olur. Dört bin yıl önce mi bunu yaptılar? Aslında müzedeki eserlere baktığımız zaman hepsinin bir hikayesi var. Bunlar belki bir yedi bin yıl önceki insanların yaşamlarını günümüze örneklerle sunuyor. Belki üç bin yıl önceki insanların yaşamlarını sunuyor ve her dönemin kendine has özellikle Var. Biz bu eserleri gördüğümüzde sadece bir obje bir nesne olarak değil, aslında onların anlattıklarıyla birlikte çok yeni şey öğreniyoruz. Bu sefer bize bunları sunuyor. Bir müzeye geldiğiniz zaman bir kültür varlığına baktığınız zaman diyorsunuz ki evet o dönemde hem sanatçıları buraya yansıtmış hem de yazıyla da bize çeşitli bilgi vermiş. Veyahut da başka bir seramik kap görüyorsunuz. Kafa bir bakıyorsunuz. İşte çeşitli tasvirleri içeren veyahut da hayvan figürlü veyahut da fantastik figürlü bir şekilde karşımıza çıkabiliyor ve bunların arkasına baktığımız zaman hepsi bir hikayesi var. Biz bu hafta kapsamında da ilimize gelen, ziyaretçilerimize hem bunları anlatmak, eğitim ve araştırma zaten bu yılki konu. Özellikle bunları da beraber müzemize gelen misafirlerimize her konu üzerinde uzman arkadaşlarımız zaten bunları anlatacaklar. Bu hafta vesilesi ile tüm Kayserilileri Müzelere davet ediyorum’ ifadelerinde bulundu.

Kayseri'de Açılışı Yapıldı!