Almanya, Kayserili Taksiciyi Konuşuyor

Almanya, otuz yıldır Münih'de taksicilik yapan Suat Öcalan'ı ve kendisine iki kadın tarafından yapılan teklifi konuşuyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde...

Almanya, Kayserili Taksiciyi Konuşuyor

Almanya’nın Münih şehrinde yaşayan 56 yaşındaki taksici Suat Öcalan, kaldırımda bulduğu çantayı sahibine teslim etti. Çantanın içindekileri gördüğü sırada olay yerinden geçen iki kadının kendisine yaptığı teklifle gündeme gelen Kayserili Suat Öcalan verdiği tepkiyi ve yaşadıklarını anlattı. 

30 Yıldır Münih'te yaşayan ve 18 yıldır taksicilik yapan Suat Öcalan, yaşananları Odatv’den Deniz Gezginci’ye anlattı. Olayın eşini hastaneye götürdüğü gün yaşandığını ve her şeyin normalin dışında seyrettiğini anlatan Suat bey, taksiden indikten sonra kaldırım kenarında park etmiş bir scootera asılı bir çanta bulduklarını, o sırada yanlarından geçen iki kadını görgü tanığı olsunlar diye yanına çağırıdğını ve kadınlar gelince çantayı açmaları için onlara verdiğini, açtıklarında çantanın içinin para olduğunu görünce şok olduklarını belirtti.

Almanya Kayserili Taksiciyi Konuşuyor

Şaşkınlıkları üzerlerinden atan kadınların parayı ne yapacağını sorduklarını, çantayı polise vereceğimi söyleyince de kadınlardan, 'Sen manyak mısın ikiye bölüşelim yarısını siz alın yarısını biz alalım ve evlerimize gidelim' oldu. 'Olur mu bizim olmayan bir şeyi nasıl bölüşebiliriz. Bu parayı yiyecek olsam neden sizinle bölüşeyim. Alır arabama atar kendim yerdim' diye cevap verdiğini ve ardından polisi arayarak, çantayı en yakın karakola götürdüğünü anlattı.

Çanta sahibinin kendisini görünce boynuna sarıldığını anlatan Öcalan, 'polislerin dediğine göre çantanın sahibi araba alım satımı yapan 25 yaşında Hollandalı bir gençmiş. Gece scooter ile evine gelirken çantayı scooterın önüne asmış ve inerken almayı unutmuş gitmiş. Parayı teslim ettiğimden iki saat sonra bana polisten bir telefon geldi. Polisler gence ulaşmışlar ve genç benimle tanışmak istemiş. Karakola gittiğimde genç beni görünce boynuma sarıldı. Çok teşekkür ederim, bu para benim değildi ve sahibine geri ödemem için 10 ay çalışmam gerekirdi diyerek gözleri dolarak anlattı. Bana ödül olarak 200 Euro vermek istedi. Önce vicdanen para kendisine ait olmadığı için almak istemedim ama zorla verdi.' dedi. 

Bana nereli olduğumu sordu. Nereli olduğum önemli değil, nereli olursa olsun bütün insanların bunu yapması gerekir dedim. Israrla öğrenmek istiyorum dedi. Türk olduğumu söylediğimde zaten bunu Türk’ten başkası yapmazdı. Zamanında Osmanlı da bize çok yardım etti diye cevap verdi. 

Olayın memleketi Kayseri'den bile duyulduğunu belirten taksici, yakın çevresinden hem olumlu hem olumsuz çok tepkiler aldığını da sözlerine ekledi.