Fikret Çetin

… BENİM AKLIMLA ALAY ETME, BENDEN BİR FARKIN YOK…

Fikret Çetin

Geçen haftaki yazımızda ‘’ Oku ‘’ ayeti ile sizlerle birlikte fikren, kalben birlikte bu konuda fikir arkadaşı olmuştuk.

Gazetecilik, ruhçuluk ya da psikoloji vb. Ne istersen hangisini seversen cahillikten ömrünün sonuna bile gelsen artık bir başka ait olduğun evrene geçisin az bile kalsa okumuş, okumaya devam eden insanların bilgisizliğinden yararlanan insanlara bizleri, sizleri din olur, siyaset olur ya da dünyanın coğrafi, edebi vb. konularında aldatamayacaklar.

Böyle insanlarla karşılaştık değil mi? Özellikle bu coğrafyada din ile bizleri çok aldattılar. Bunun için ben ileri ki yaşlarımda belki diğer üniversitem için ilahiyat okumayı düşünüyorum sırf dinin iç alemini öğrenmek ana kaynağı olan derinlemesine dini araştırmış insanlardan ilk kaynağı olan peygamberleri ve son peygamberi zihnini, ruhunu ve aklını derinlemesine öğrenmek için okunacak güzel bir bölüm…

Toplumuzda görüyoruz hem de çokça iki kelam Arap harfi ve duası öğrenen din şarlatanları sana büyü yapıldı, ben dua ile senin psikolojini düzeltiyorum, ben şeyhim ve ben evliyayım diye ortalıkta gezinen, kendine tarikat kuran bu toplumu peygamberden ilk emirden soğutan insanımızın yeniden aydınlanması için genelimiz açısından yaşaya bilmemiz için yeni toplum eğitiminde devletimizin üniversitelere yediden yetmişe çağrısına kulak ve gönül verelim.

                                                                                             ***

Bir yaratıcı yarattı bizi, son peygamberine bir kitap verdi. Ve bu doğrultuda ilerle dedi. Sakal uzamış, başa sarık takılmış, sırtına cübbe giymiş bir insana gidiyorsun sırf derinden yaşamak için.  Gerçek din adamlarını ve evliyalarını ayrı tutar, saygılarımı sunarım onlara ama ülkemizin hüzün verici kaderimizi yaşayan kaderimiz bu …

Dini ve peygamberi öğrenmek yaşamak için bu yerlere gönderiyorsun evladını, eşini ya da ailece kendinle beraber hepimizi şeyhe teslim ediyor, ders adlı zikirleri günlük çekiyorsun. Ama karşındaki dini ne kadar biliyor, sana ne diyor neyi anlatıyor ilk ayet nedir ve bu ayeti ne kadar sana ilmek ilmek öğretiyor bunu düşündürmüyor, öğretmiyor sana sadece dersini çek gerisine karışma diyen sahte şeyhlerle karşı karşıyasın demektir. Peygamber insanlara ayetleri teker teker açıklayarak ve uygulayarak öğretiyordu. Evliya yahut tarikat şeyhi de sana aynı uygulamayı yapma mecburiyetinde bu iş sadece rüya ile olmaz ...

Hepimiz karşılaşmışızdır böylesi insanlarla, tuzaklarına düşenleri görmüşüzdür akıllarını kaybedenleri eskilerden belki etrafımızdan duymuşuzdur. Artık buna bu bilgisizliğe dur demenin vakti gelmedi mi?

Eşini, çocuğunu, göz bebeklerini ya da torun baldan tatlıdır diyen sevgili güzel insanlarımız artık gün doğdu ve fecirde şafak döktü her okuyan okumaya devam eden ve sana bilgilerinden veren aksi yönde seni bilgisizliğinden faydalanıp seni zihnen ve ruhen sömüren insana aklınla alay eden o kendi aklını senin aklından üstün gören şeytani insanlara dur demek için seneyi bekleme bu sene lise diploman varsa git üniversiteye yazıl yoksa git liseye yazıl o da yoksa ilk okula yazıl …

Unutma şunu‘’ OKUMAZ İSEN CAHİL KALIRSIN, CAHİL KALIRSAN HER OKUMUŞ İNSANI ALİM SANIRSIN …’’

Karanlığın sonu görüldü. Artık aklınla alay ettirme, oku yüksel bilgilendikçe aklın ve ruhun, göğsün genişleyip ferahlayacaktır.

Ben zihnimi okuyarak geliştiriyor ve besliyorum. Sende, var olan doğuştan dahiliği bilgisizlik ile köreltme. Senden fazla bilgi sahibi olan insana, şahsında sürekli okuyarak yüksel ama sen de yükseldikten sonra onun aklı ile alay etme … Ve toplumca okuma yarışında ömrüm boyunca diğer gelişmiş milletler gibi beni artık din ile aldatamayacaksın, aklımla alay edemeyecek diğer milletler ve millet olarak bu yükselişte ben de varım en azından karınca İbrahim ateşe atıldığında su taşıyor ya sen de bu yüce ve kadim ulusun, ulusumuzun yükselmesinde ben de varım de ve en az bir üniversite yarışına gir …

Haydi ulusumuz herkes yazmaya, okumaya, bilime ve aklınla alay eden milletlere bizden zeki değilsiniz, biz de artık ne din ile ne bizden öğrendiğiniz ama bize sattığınız bilimlerle, bilgilerle bizim milletimizin aklı ile aldatma işine son vermek için bu yarışta bende varım dedin ve bunu okuduğuna göre biz de sana, sen de bizdensin ve bilimden, akıldan yanasın demek gerektiği gibi gönlümüzden sana selam olsun, aklından aklımıza kelam ile selam vermek bize düşen kadim görevdir.

Ve şimdi kimse seni aklınla ve dinin ile aldatmasın …  Bütün ortak değerlerimiz olan ve bizleri onlar ile aldatan insanlara dur de!

Selam olsun o kutlu aydınlanmak için harekete geçen aklına …

Yaratıcı insana ‘’ OKU ‘’ derken beni oku diyordu …

Okuyarak, araştırarak ve benim ahlakıma yönelerek beni oku dedi….

Kimse senden akıllı değil sadece senden ayrı biraz olsun evrenle ilgileniyor ve kimsenin aklınla alay ediyorsa bilginle bir tokat vur.

İYİ OKUMALAR EFENDİLER, HANIMEFENDİLER …

Güneşin ve ayı ardına yaşadığın evreni ve vücudunu okumayı unutma …

Sağlıcakla …

Yazarın Diğer Yazıları