Kayseri'de restorana gidenler bir daha kalkamıyor!

Restoran veya kafelere giden Kayserililer bir daha kalkamıyor. Yeni yıldan itibaren hayata geçirilen uygulamayla lokanta ve restoran girişlerinde menüler kapılara asılacaktı. Kayseri'de de kent genelinde çoğu işletmenin bu zorunluluğa uymadığı gözlemlenirken akıllı menü uygulaması tercihi ile, işletmeye giren vatandaşlar kendini zorunlu hissederek mekandan geri çıkamıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri'de restorana gidenler bir daha kalkamıyor!

Kayseri'de restoran ve kafelerdeki gıda satışlarında KDV oranlarının arttırılması söylemleriyle boykot başlamıştı. Öyle ki işletmelere giden Kayserili vatandaşlar menüde yüksek fiyatlar ile karşı karşıya kalmasına rağmen mekanı terk edemiyor.

Son dönemde yüksek enflasyon nedebiyle gıda sektöründeki maliyet oranı da arttı. Gıda enflasyonunun yüzde 70'leri aştığı bu dönemde restoranlar da mevsimine göre fiyatı daha uygun ürünleri menülere eklerken bir yandan da kışlık ürünleri de stokladı.

Ancak fiyatlardaki dengesiz artış vatandaşları da isyan ettirdi. Menü fiyatlarındaki artışın yanı sıra içeceklerin fiyatlarınında ortalamanın üzerinde olması vatandaşları çileden çıkardı.

Kayseri'de restorana gidenler bir daha kalkamıyor!

Sektör sahipleri hammade fiyatlarının sürekli artması ve döviz kurlarındaki dalgalanmaların işletmelerini olumsuz etkilediğini dile getirse de tüketiciler tepki göstermeye devam ediyor.

Enflasyondaki artışı ve ekonomik durumu gerekçe göstererek sürekli zam yapan restoran ve kafe gibi işletmelerde yemek yemenin artık lüks harcama olduğunu belirten vatandaşlar kapıya menü asılmaması nedeniyle de tepki gösteriyor.

Kayseri'de restorana gidenler bir daha kalkamıyor!

Geçtiğimiz yıl içerisinde lokanta, restoran, kafe ve pastanelerdeki menü fiyatlarının kapı önüne asılması yeni yıldan itibaren zorunlu olacaktı. Bu uygulama ile Ticaret Bakanlığı'nın Fiyat Etiketi Yönetmeliği'nde yaptığı değişiklikle vatandaşın önceden bilgilendirilmesi ve olası mağduriyetlerin engellenmesi hedefleniyordu. Ancak pek çok ilde olduğu gibi Kayseri'de de bu zorunluluğa uyulmazken, vatandaşı baskı altına alacak uygulamalar yapılıyor.

Akıllı menü uygulaması ile vatandaşlar fiyatını görmediği lokantalara girerek yüksek fiyatlarla karşı karşıya kalsa da mahçubiyet hissederek mekandan kalkamıyor.