Ali Taştan

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mektupu Çare Olurmu?

Ali Taştan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan partisinden olası kopuşlara yönelik yeni bir hamle geldi. 

AK Parti'de görev yapmış eski il başkanlarıyla ara ara toplantı yapan Erdoğan, bu kezde eski ilçe başkanlarına mektup gönderdi. 

Erdoğan’dan tarafından yapılan bu hamlenin parti içinden ayrılarak, yeni oluşumlar içine girenleri geri getirme reaksiyonu olarak değerlendiriliyor.

 

Daha önce AK Parti’de görev yapmış eski il başkanlarıyla zaman zaman “ Gönül Toplantıları “ yaparak bölgenin nabzını tutan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bu sefer eski ilçe başkanlarına birer mektup gönderdi.

 Erdoğan’ın mektubu yeni parti kuran Ahmet Davutoğlu ve parti kurma aşamasındaki Ali Babacan ekibine 'olası geçişleri durdurma' amaçlı olarak değerlendiriliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan eski İlçe Başkanlarına göndermiş olduğu mektupla şöyle seslenmiş ;

“Hep birlikte, milletimiz ve yeryüzündeki tüm mazlumlar için umut ışığı haline gelmiş bir davaya hizmet ediyoruz” diyen Erdoğan, “Bu dava, sizin gibi yüreğinde büyük Türkiye idealini taşıyan teşkilat mensuplarımızın omuzlarında yükseliyor ve inşallah yükselmeye de devam edecek. 

Üstlendiği vazifelerin öneminin bilincinde olan sizler gibi dostlarımız ile omuz omuza çalışmayı nasip ettiği için rabbime ne kadar hamd etsem azdır” ifadelerini kullandı. 

Erdoğan, mektupta şu mesajları verdi:

AK Parti gücünü birlik ve beraberliğinden almaktadır. Genciyle yaşlısıyla, erkeğiyle kadınıyla herkesin elini taşın altına soktuğu bir teşkilatın mensuplarıyız. Bu süreçte kimi zaman önemli sorumluluklar üstlenmemiz, kimi zaman fedakârlıklar yapmamız gerekebiliyor.

AK Parti’de yeni-eski diye bir kavram yoktur, sadece görev değişikliği vardır. Her AK Partili son nefesine kadar bu kutlu davanın mensubudur. Birlikte yürüyecek daha çok yolumuz, bu eşsiz vatanı ve aziz milletimizi layık olduğu yere taşıyacak daha çok vazifemiz var.

Demokrasimizin güçlenmesi, ülkemizin kalkınması için ‘Güçlü Türkiye’ sevdasıyla görev yaparak göstermiş olduğumuz fedakârlık ve özveri için teşekkür ediyor, bundan sonraki çalışmalarımızda Yüce Rabbimden muvaffakiyetler diliyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan mektubunda eski İlçe Başkanlarına böyle seslenmiş. Peki bu dizeler eski İlçe Başkanlarının  partiye geri dönüşünü sağlayabilecek mi ?

Bu konuda görüşünü aldığımız İlçe Başkanlarından bir kısmı mektuptan etkilenmiş gözüküyor, bir kısmı ise pek oralı olmuyor.

Tabi bunların nedenini çok iyi irdelemek gerekiyor.

Bazıları kendi dönemleri ile şimdiki Ak Parti arasında belirgin farklar olduğunu dile getiriyor. 

Şikayetlerin büyük bir kısmı partinin değişime uğradığı politikalardan dert yanıyor. Bir kısmı partinin üst yönetenicilerinin toplumdan büyük tepki aldığından dem vuruyorlar.

Tabi şikayetlerin arşı arkası kesilmiyor. Durumdan anlaşılacağı üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan sadece mektupla bu işi çözemez.

Partide artık radikal kararlar alması gerekiyor.

Parti üst yönetimini, Politikalarını, söylemlerini, değiştirmesi isteniyor.

Herşeyden önemlisi ekonominin düzeltilerek belli bir seviyeye getirilmesi isteniyor. Partili partisiz herkes ekonomik sıkıntıları iliklerine kadar hissetmiş durumda. 

Bu durumu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a birilerinin anlatması gerekiyor. Sadece sosyal medya algılarıyla kimseyi ikna edip geri getiremezsiniz. 

Köprüye gelmeden son çıkışa gelmiş durumdayız. Son bir hamle gidişatı belirleyecektir. Evet karar vericiler top sizde...

Yazarın Diğer Yazıları