Kayserililer İstiklal Marşı'nı Biliyor mu? – Anadolu Haber Sokakta

Kayseri Anadolu Haber olarak, Türk milletinin milli kimliğini güçlendiren ve milli mücadeleyi simgeleyen İstiklal Marşı'nın yazarının kim olduğunu ve kaç kıtasını bildiklerini Kayserililere sorduk. Detaylar haberimizde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayserililer İstiklal Marşı'nı Biliyor mu? – Anadolu Haber Sokakta
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri Anadolu Haber olarak, Kayserililere İstiklal Marşı'nın yazarının kim olduğunu ve kaç kıtasını bildiklerini sorduk. İstiklal Marşı, Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılarak, milli marş olarak kabul edildi. Marş, Türk ulusunun milli ruhunu canlı tutma amacı taşırken, milli kimliğin önemli bir sembolü haline gelmiştir. 

İşte cevaplar;

Bir vatandaş, İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy'u hatırlayarak, marşın 10 kıtasını bildiğini ifade etti. İstiklal Marşı'nın Türkiye'nin simgesi olduğunu belirten vatandaş, marşın yazılma nedeni olarak da Atatürk'ün Türkiye'yi aldığı süreci gösterdi.

‘Gençlerimize yol gösterecek bir rehber…’

İstiklal Marşı’nın yazarının Mehmet Akif Ersoy olduğunu belirten bir vatandaş, 10 kıtasını bildiğini ancak sadece 2 kıtasını hatırladığını ifade etti. Marşın Kurtuluş Savaşı döneminde yazıldığını belirten vatandaş, o dönemdeki meclis tarafından bir yarışma açıldığını ve milli manevi duyguları yansıtan ulusal birlik için gençlere rehberlik edecek bir eser yazılmasının istendiğini söyledi. Bu yarışmayı Mehmet Akif Ersoy'un kazandığını ve İstiklal Marşı'nın bu şekilde ortaya çıktığını aktardı.

‘Cumhuriyet için yazıldı’

Başka bir vatandaş ise İstiklal Marşı yazarının Mehmet Akif Ersoy olduğunu hatırlatarak, marşın tamamını bildiğini ancak yaşının ilerlemesi nedeniyle unuttuğunu ifade etti. Marşın Cumhuriyet dönemi için yazıldığını belirten vatandaş, bu ifadesiyle marşın Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş ve milli kimlik oluşum sürecindeki önemine dikkat çekti.

‘Milli manevi, duygularımız için yazıldı’

Eskiden İstiklal Marşı’nın tamamını bildiğini belirten bir vatandaş; ‘İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’dur. Ben eskiden 10 kıtasını biliyordum ama şimdi unutmuş olabilirim. Milli manevi, duygularımız için yazıldı.