Diş bölümüne neden randevu alınamıyor?

Türkiye genelinde bulunan diş hastanelerinden randevu almak adeta çileye dönüştü. Randevu bulamayan vatandaşların özele gitmek istediklerinde karşılaştığı fahiş ücretler ise dudak uçuklatıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

Diş bölümüne neden randevu alınamıyor?

Türkiye genelinde bulunan diş hastanelerinden randevu almak adeta çileye dönüştü. Randevu bulamayan vatandaşların özele gitmek istediklerinde karşılaştığı fahiş ücretler ise dudak uçuklatıyor. 

Diş bölümüne neden randevu alınamıyor?

Ağız ve diş sağlığındaki randevu krizi çığ gibi büyümeye devam ediyor. Türkiye’deki diş hekimlerinin yalnızca yüzde 30’unun Sağlık Bakanlığı’nda çalıştığı ifade edilirken, Bakanlık bünyesinde çalışan diş hekimi sayısının iki katının özel sektörde bulunduğu belirtiliyor. Vatandaşların bu sebeple kamusal alanda ağız ve diş sağlığı hizmetlerine erişemediği kaydediliyor. Randevu almayan çalışan vatandaşlar ise uzun süreli verilen randevulardan dolayı mağdur olduklarını ifade ediyor.

Diş bölümüne neden randevu alınamıyor?

Özellerde fiyatlar dudak uçuklatıyor!

Ağız ve diş sağlığı merkezlerinde (ADSM) randevu almak aylar alıyor. Randevu bulunabilse bile birçok önemli işlem ya yapılamıyor ya da SGK masrafları karşılamıyor. Çareyi özel muayenehanelere başvurmakta bulan vatandaşlar ise duydukları işlem ücretleri karşısında neye uğradığını şaşırıyor. 

Diş bölümüne neden randevu alınamıyor?

Bakanlık estetik olarak görüyor!

Sendika temsilcileri ise bakanlığın diş tedavisini estetik olarak gördüğünü iddia ediyor. Temsilciler, asgari ücretli bir kişinin, bu tedaviyi almak zorunda kalıyorsa estetik olarak değerlendirilemeyeceğini belirtirken, vatandaşın, SGK primini ödediği takdirde tüm sağlık hizmetlerinden ücretsiz ve nitelikli alması gerektiğini kaydediyor.

Diş bölümüne neden randevu alınamıyor?

Aile Diş Hekimliği uygulaması heyecanla bekleniyor! 

Öte yandan heyecanla beklenen aile diş hekimliği uygulaması da Türkiye’de 3 ilde pilot uygulama olarak hizmet veriyor. Bakanlığın 2023'te ülke genelinde hayata geçirmeyi planladığı uygulamanın ise; pilot il olarak seçilen Eskişehir ve Kırşehir ile Karabük'te başarılı bir şekilde devam ediyor. Uygulama kapsamında 2-12 yaş aralığındaki her çocuğa bir aile diş hekimi tanımlanırken; çocuklara ağız ve diş bakımı eğitimi vermeyi ve periyodik olarak koruyucu ve önleyici tedavilerin uygulanması hedefleniyor.