Son Dakika! MEB LGS tercih sonuçlarını açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı, LGS tercih yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Tercih sonuçları ve detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Son Dakika! MEB LGS tercih sonuçlarını açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 LGS 2023 tercih sonuçları yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından adaylara ilan edildi Tercih sonuçlarının açıklanmasını bekleyen yüz binlerce öğrenci bugün hangi liseye yerleştiğini öğrenecek. Sonuçların ardından nakil tercihinde bulunmak isteyen öğrenciler için nakil süreci başlayacak.

LGS tercih sonuçları erişime açıldı. Adaylar saat 10.36 itibariyle MEB üzerinden LGS tercih sonuçlarını görüntüleyebiliyor.

MEB LGS tercih sonuçları için tıklayınız

E-OKUL tercih sonuçları için tıklayınız

LGS nakilleri ne zaman yapılacak?

3 Temmuz’da alınmaya başlayan LGS tercihleri son gün olan 19 Temmuz’a kadar devam etmişti. Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla beraber boş kontenjanlar da bugün belli olacak.
24-28 Temmuz tarihleri arasında ise 1'inci nakil tercihleri yapılacak. 31 Temmuz tarihinde ise 1'inci nakil sonuçları açıklanacak.

Bu yıl kaç öğrenci alınacak?

Türkiye genelinde bu yıl 2 bin 492 liseye merkezi sınav puanına göre öğrenci alınacak. Sınavla öğrenci alan okullara toplam 206 bin 414 öğrenci yerleştirilecek. Anadolu liselerine 71 bin 22, fen liselerine 40 bin 470, sosyal bilimler liselerine 10 bin 740, Anadolu imam hatip liselerine 42 bin 356, mesleki ve teknik Anadolu liselerine 41 bin 826 kontenjan ayrıldı.