11 Ağustos: Tarihte bugün ne oldu?

Tarihin her anı, dünyanın dört bir yanında önemli olayların ve dönüm noktalarının yaşandığı anılardır. Bugün de tarih sahnesinde önemli olaylara şahitlik ettiğimiz bir gün. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

11 Ağustos: Tarihte bugün ne oldu?

Tarihin her anı, dünyanın dört bir yanında önemli olayların ve dönüm noktalarının yaşandığı anılardır. Bugün de tarih sahnesinde önemli olaylara şahitlik ettiğimiz bir gün. İşte, tarihte bugün yaşanan bazı önemli olaylar ve bu olayların insanlık tarihine etkileri. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

11 Ağustos'ta Eren Bülbül şehit edilirken, Hakan Şükür ve babası hakkında yakalama kararı çıkarıldı. 11 Ağustos tarihinde yaşanan gelişmeleri sizler için derledik.

11 Ağustos 2017

Eren Bülbül Şehit oldu

11 Ağustos: Tarihte bugün ne oldu?

Eren Bülbül, 11 Ağustos 2017'de Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında Türk emniyet güçleri ile PKK üyeleri arasında yaşanan çatışmada hayatını kaybeden Türk çocuk. Maçka'nın Köprüyanı Mahallesi'ndeki Vazelon Manastırı yakınlarında polis ekipleri ile PKK arasında çıkan çatışmanın ardından, PKK'ya bağlı grup erzak almak amacıyla bölgedeki bir eve girdi. Grubu, girdikleri evden erzak çalarken gören Eren Bülbül durumu jandarma ve polislerden oluşan ekibe haber verdi. Bülbül daha sonra PKK'lıların girdiği evi göstermek için güvenlik güçleriyle birlikte giderken, Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik ile birlikte PKK'lıların saldırısı sonucu hayatını kaybetti.

11 Ağustos 2016

Hakan Şükür ve babası hakkında yakalama kararı çıkarıldı

11 Ağustos: Tarihte bugün ne oldu?

Alınan bilgiye göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturması kapsamında eski milletvekili Hakan Şükür'ün yakalanması için çalışma başlatıldı. Yurt dışına çıkan Şükür hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan resen yakalama kararı çıkarıldı. Hakan Şükür ve ailesi geçen yılın aralık ayında Türkiye'den ayrılmıştı.

11 Ağustos 2009

Sinema ve tiyatro oyuncusu Aykut Oray Köyceğiz'de kaldığı otelde ölü bulundu

11 Ağustos: Tarihte bugün ne oldu?

Aykut Oray, Türk Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Ön Asya Dilleri ve Kültürleri bölümünden mezun oldu. Hititoloji üzerine Yükseklisans yaptı. 1961 yılında İstanbul Üniversitesi Talebe Birliği Gençlik Tiyatrosu'nda tiyatroya başladı, 1963 yılında profesyonel oldu. Birçok oyunda rol aldı. 1988 yılında 'Perihan Abla' dizisinde birkaç bölüm rol alarak televizyona adım attı. Pek çok sinema filmi ve dizi filmlerde oynadı. Marmara Üniversitesi Sinema-Televizyon bölümünde ve Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde ders verdi. CHP'ye üye olarak politikada yer aldı.

11 Ağustos 2002

Almanya'nın Münih kentindeki 18. Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda Süreyya Ayhan altın madalya kazandı

11 Ağustos: Tarihte bugün ne oldu?

Süreyya Ayhan Kop, orta mesafede yarışmış eski Türk atlet. Dünya Atletizm Şampiyonası tarihinde finale kalan (2001), madalya kazanan (2003) ve Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda altın madalya kazanan (2002) ilk Türk atlettir.

11 Ağustos 1961

İstanbul'da 92 yıldır hizmet veren tramvaylar kaldırıldı

11 Ağustos: Tarihte bugün ne oldu?

27 Mayıs ihtilali, sonrası şehirdeki tramvay hizmeti kapanmaya başladı. Hatlar sökülerek yerine o günün şartlarında daha hızlı ve seri hareket edebilen motorlu taşıtların ilerleyebileceği yollar inşa edildi. Eski Tramvaylar 12 Ağustos 1961 yılına kadar kentin Avrupa yakasında ve 14 Kasım 1966 yılına kadar Asya tarafında hizmet vermeye devam etti.

11 Ağustos 1961

Yassıada duruşmaları 9 ay 25 gün sonra sona erdi

11 Ağustos: Tarihte bugün ne oldu?

Yassıada Yargılamaları, 27 Mayıs 1960 Darbesi'nden sonra iktidardan uzaklaştırılan Demokrat Parti yönetiminin, darbeyi gerçekleştiren cunta tarafından kurulan özel bir mahkemede yargılandığı davalar dizisi. Yargılamalar Demokrasi ve Özgürlük Adası (eski adıyla Yassıada)'nda yapıldığı için bu isimle anılırlar. İki eski bakan ve bir başbakanın idam edilmesiyle sonuçlanan yargılamalar, Türk siyasi hayatında çok önemli bir yere sahiptir ve bu konudaki tartışmalar günümüzde de sürmektedir.

11 Ağustos 1929

Türk Yerli Mallar Sergisi Galatasaray Lisesi'nde açıldı

11 Ağustos: Tarihte bugün ne oldu?

Yerli Malları Sergisi, Türkiye'de yerli malı kullanımını teşvik etmek ve tasarruf bilincini geliştirmek amacıyla Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren düzenli olarak gerçekleştirilmiş etkinliklerdir. Yerli malları sergilerinde Türkiye'de farklı alanlarda üretilen mallar bir çatıda toplanarak standlarda sergilenmiş ve satılmıştır. Sergilere, özel sektörle birlikte devlet işletmeleri de katılmıştır. Yerli malı sergileri, Türkiye'de endüstriyelleşme ile ilgili değerlendirmelerin yapılması için dayanak noktası olmuştur.