Kayseri mantısının tahtı sallanıyor – Kayseri'ye bir rakip daha!

Dünyaca tescillenmiş Kayseri'ye özgü yerel bir lezzet olan Kayseri mantısının rakiplerine gün geçtikçe bir rakip daha ekleniyor. Birbirinden lezzetli yeni mantı çeşitleri ise adeta 'Kayseri mantısının tahtı sallanıyor' dedirtiyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri mantısının tahtı sallanıyor – Kayseri'ye bir rakip daha!

Kayseri mantısı, Kayseri’ye özgü yöresel lezzetleri arasında listenin en başında yer alıyor. Dünyaca ünlü lezzet araştırması yapan dergilerce de lezzeti tescillenmiş Kayseri mantısının tahtı sallanıyor mu? İşte detaylar…

Kayseri mantısının tahtı sallanıyor – Efsane lezzet tarih mi oluyor?

Kayseri mantısı Anadolu mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Sevilerek tüketilen Kayseri mantısı damaklarda unutulmaz tatlar bırakır. İçerisine eklenen kıymayla mantının hem besin değeri hem de doyuruculuğu artar.

Türkiye’nin dört bir yanında severek tüketilen Kayseri mantısı, lezzetli iç harcı ve üzerine eklenen soslarıyla bir efsane olarak adlandırılır. 
Ancak ülkenin pek çok bölgesinde yapılan farklı mantı çeşitleri Kayseri mantısının tahtını sallıyor.

Kayseri’ye özgü yerel bir lezzet olan mantıya dönem dönem rakipler çıkıyor. Yeni rakipler adeta Kayseri’ye parmak sallayarak ‘Bizim mantımız en iyisi’ diyor.

Sinop mantısı, Çorum mantısı, Çerkes mantısı, Özbek mantısı, Rus mantısı, Kafkas mantısı derken şimdi de Diyarbakır mantısı Kayseri’ye rakip olarak karşımıza çıktı.

Kayseri mantısının tahtı sallanıyor – Efsane lezzet tarih mi oluyor?

Hem adıyla hem tadıyla herkese hayran bırakan bu lezzet Diyarbakırlıların sofrasını süslüyor. Yalnızca Diyarbakır mutfağının değil Güneydoğu’nun en sevilen lezzetlerinden biri olarak karşımıza çıkan bu mantının Kayseri mantısını unutturacağı iddia ediliyor.

Kayserililer ise Kayseri mantısının yerini hiçbir mantı çeşidinin tutamayacağını, Kayseri mantısının tahtının asla sallantıya düşmeyeceğini ifade ederek, ‘Taklitler aslını yaşatır’ şeklinde tepkilerini dile getiriyor.