Kayseri'de Mezuniyet ve 23 Nisan Kutlamalarına Kısıtlama Mı Geliyor?

Milli Eğitim Müdürlüğü yaklaşan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için okullara yazı gönderdi. Yazıda mezuniyet ve 23 Nisan kutlamalarına ilişkin kısıtlamalar dikkat çekti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Kayseri'de Mezuniyet ve 23 Nisan Kutlamalarına Kısıtlama Mı Geliyor?

Bir Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yaklaşan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için ilçe okullara yeni bir yazı gönderdiği ve yazı da mezuniyet kutlamaları ile 23 Nisan kutlamalarına ilişkin kısıtlamalar yapılması istenildiği öğrenildi. Dikkat çeken bu kısıtlamaların dışında yazıda, 'mezuniyet töreni' isminin de değiştirilmesinin istenmesi dikkatleri çekti.

Kayseri'de Mezuniyet ve 23 Nisan Kutlamalarına Kısıtlama Mı Geliyor?

Yazıda yer alan bilgilere göre;

1)    Mezuniyet Etkinliği okulda yapılsın. Dışarıda yapılan mezuniyetler velilere ekstra masraf oluyor. MEB, sosyal etkinlikleri artık planlıyor ama mezuniyet tabiri yerine ‘Yıl Sonu Şenliği’ vb şeklinde isimlerle okulda (akşamlar hariç) etkinlikler yapılabilir. 

2)    23 Nisan ve bütün etkinliklerin Milli değerimize uygun olması isteniyor, 23 Nisan’daki bütün etkinliklerin çıktıları komisyon tarafından imzalanacak. Ayrıca, 23 Nisan etkinliklerinde başka tarafa çekilecek ve yanlış bir algıya sebebiyet verecek ya da yanlış yorumlanacak şekilde etkinlikler olmamasına özen gösterilmesi istenmektedir. Tören ve Kutlama komisyonu hepsini izleyip değerlendirmeli. 

3)     Yarışmalara (resim, şiir, kompozisyon vs.) hangi okulların katıldığı ile ilgili ilçe MEM liste tutuyormuş, derece olsun olmasın mutlaka katılım isteniyor. İlçe Milli Eğitim Müdürü yarışmaları özellikle takip ettiğini söyledi. 

Kayseri'de Mezuniyet ve 23 Nisan Kutlamalarına Kısıtlama Mı Geliyor?

NOT: Bu anlamda önce okul içinde yarışmalar düzenleyeceğiz, dereceye girenleri ödüllendireceğiz. İlçeden yarışma yazısı gelince de birinci olan eseri göndereceğiz. 

Bir Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan bu paylaşım, okullarda yeni bir kısıtlama mı uygulanacak sorusunu akıllara getirsede öğrenilen bilgilere göre Kayseri ve civarı illerdeki okullara böyle bir yazı ulaşmamış.