Kayseri Anadolu Haber Gazetesi, Kayseri’nin en köklü yayın organlarının başında gelmektedir. Gazete, ilk olarak Sümer Matbaasının sahibi Bozkurt Yeğenağa tarafından 17 Ağustos 1965’ten itibaren Anadolu adı altında günlük olarak çıkarılmıştır. Sonraki dönemlerde sahiplik yapısı, yayın kadrosu ve yayın politikasında değişimler yaşanmıştır. Murat Taşkın’ın Günaydın gazetesiyle işbirliği yaparak 77’de çıkardığı ve Yeğenağa ailesinin de ortak olduğu Kayseri Haber gazetesinin kapanması üzerine, Anadolu gazetesinin ismi 1983’te Kayseri Anadolu Haber olarak değiştirilmiştir. Gazete sonraki yıllarda, Erdal Yeğenağa, Mustafa Çapar ve Abdurahim Koyuncu’nun ortak olduğu Kayseri Anadolu Haber Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.’ye devredilmiştir. Şirket adına imtiyaz sahipliğini bir dönem Erdal Yeğenağa, sonrasında ise Mustafa Çapar yürütmüştür. Kayseri Anadolu Haber gazetesi, 2006 yılında bir kez daha el değiştirmiş, imtiyaz hakları Metin Kösedağ ve Mehmet Sena Kösedağ kardeşlere devredilmiştir. 
Kayseri’nin köklü gazeteleri arasında bulunan Kayseri Anadolu Haber’de, Şemsettin Çetinsöz, Osman Koca, Veli Altınkaya, Ali Ceran, Salih Balcı, Recep Bulut, Canan Bayram, Süleyman Erciyes, Mehmet Serbez, Yüksek Yıkılmaz, Önder Felek, Mahmut Tursun gibi gazeteciler çeşitli kademelerde görev yapmışlardır. Bir dönem Ankara’da web ofset tesislerinde basılan gazetede sayfa sayısı dönemin özelliklerine göre 12 ila 26 arasında değişiklik göstermiştir. 2019 yılında Türkiye’nin en iyi yerel gazetesi ödülü de alan gazete, 2020 yılında Rıza Kösedağ, Osman Çiftçi, Batuhan Deniz, Yasemin Görücü ve Hilal Açıkgöz, ortaklığına devredilmiştir. www.kayserianadoluhaber.com internet sitesi de bu gazeteye aittir.
Hem gazetenin hem de internet sitesinin yayın politikası, ülkemizin değerlerini önceleyen, gazetecilik ahlak ve etik kurullarına bağlı bir çizgidedir.
Kayseri’deki tüm gelişmeleri anlık olarak okuyucularına duyurma hedefiyle uzman bir yayın ekibine sahip olan yayın organımız, Kayseri’nin Melikgazi, Kocasinan, Talas, İncesu, Hacılar, Develi, Pınarbaşı, Sarız, Yahyalı, Tomarza, Sarız, Felahiye, Özvatan, Yeşilhisar Akkışla ve Bünyan’daki tüm gelişmeleri de aynı anlayışla sunmaktadır. Kayseri’nin komşu illeri Nevşehir, Niğde, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir bölgesindeki haberler de yine hızlı ve güvenilir bir biçimde takipçilere sunulmaktadır. 
Gazetenin yayın içerikleri şu başlıklardan oluşmaktadır:
Siyasi, güncel, asayiş (polis-adliye), ekonomi, sağlık, eğitim, kültür, sanat, teknoloji, çevre, turizm, magazin.