Yeni Boykot başladı - 10 gün almayacaklar!

Kırmızı ete gelen zamlar nedeniyle vatandaşlar tavuk etine yönelmişti. Ancak bu kez de kentte tavuk eti fiyatlarında da artış yaşandı. Bu duruma vatandaşlar sessiz kalmayarak sosyal medyada 10 gün boykot kararı aldılar. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Yeni Boykot başladı - 10 gün almayacaklar!

Birçok ürüne gelen zamlardan tavukta nasibini aldı. Kırmızı ete gelen zamlar nedeniyle vatandaşlar tavuk etine yönelmişti. Sosyal medyada tavuk boykotu başladı. Vatandaşlar 10 gün tavuk almama kararı verdi.

Ramazan ayında kırmızı ete ikinci bir zam geldi. Yapılan son zamlarla birlikte kırmızı et rekor seviyelere geldi. Et fiyatlarındaki yükselişler nedeniyle kırmızı et vatandaşlar için seyirlik bir sevda olmaya başladı. Bu nedenle vatandaş tavuk etine yöneldi ancak tavuk eti fiyatlarında da artış gözlemlendi. Kayseri’de bir tavuk firması ile yapılan görüşme neticesinde beyaz ete yapılan zammın detayları öğrenildi.

Yeni Boykot başladı - 10 gün almayacaklar!

Edinilen bilgiye göre Ramazan ayının son 10 gününde 3 kez tavuğa zam geldi. Tavuğa gelen bu zamlar sebebiyle vatandaşların tavuk alımında yüzde 50 oranında bir azalma görüldü. Aktarılan bilgiye göre bayramdan sonra tavuk alımı daha da azaldı.

Özellikle bahar aylarının gelmesi ile piknik sezonu başladı. Kırmızı eti alamayan vatandaşlar piknik için beyaz et alıyordu. Fakat gelen zamlardan sonra vatandaşlar beyaz eti de alamamaya başladı.

Yeni Boykot başladı - 10 gün almayacaklar!

Kayseri’de Tavuk Fiyatları Şöyle;

Tavuk Kanat; Kilogramı 185 TL

Kalçalı But; 150 TL

Baget; 170 TL

Mangallık Tavuk (Açma); 170 TL

Marketler de ve online uygulamalarda bu fiyatlar daha da yükseliyor. Marketlerde kanatın kilogram fiyatı 300 TL’yi görürken, tüm tavuğun fiyatları 360 TL civarında seyrediyor.

Boykot Başladı!

Gelen bu zamların ardından vatandaşlar sosyal medyada boykot çağrısında bulundu. ‘Biz bence şu hayatı komple boykot edelim’ diyen vatandaşlar, tavuk fiyatlarına sitem etti. Tavuk fiyatlarına gelen zammın yanında altın geride kaldı diyen vatandaşlar; ‘Boykot çağrısı! 10 gün tavuk eti almıyoruz’ diyerek yeni bir boykot başlattılar.

Yeni Boykot başladı - 10 gün almayacaklar!