CHP Kayseri'den açıklama: Milletle didişen kaybeder!

Kayseri'nin Pınarbaşı İlçesi'nde, 31 Mart yerel seçimlerinin sonuçlarının Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) itirazı üzerine iptal edilmesinin ardından, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Binası'nda konuya ilişkin bir basın açıklaması düzenlendi. Detaylar haberimizde...

CHP Kayseri'den açıklama: Milletle didişen kaybeder!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri’nin Pınarbaşı İlçesi'nde, 31 Mart yerel seçimleri sonuçlarının MHP’nin itirazı sonucunda iptal edilmesinin ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Binasında konuya ilişkin basın açıklaması yapıldı. Toplantıya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, CHP Kayseri İl Başkan Yardımcısı Niyazi Ünalmış, CHP Pınarbaşı Belediye Başkan Adayı Deniz Yağan ve CHP Kayseri Belediye Başkan Adayı Murat Molu da katıldı.

CHP Kayseri'den açıklama: Milletle didişen kaybeder!

‘Pınarbaşı seçimlerini biz kazandık’

Basın açıklamasında, Pınarbaşı ilçesinde yaşanan seçim sonuçlarının iptal edilmesine ilişkin CHP'nin tutumu ve önümüzdeki süreçte izleyeceği strateji ele alındı. Niyazi Ünalmış, CHP'nin Türkiye genelinde birinci parti haline geldiğini belirtti. Ünalmış'ın yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi; ‘Türkiye’de nüfusunun 3’te 2’si, Türkiye ekonomisinin ise yüzde 75’nin yöneten parti haline gelmiştir. Şüphesiz Kayseri’de il, ilçe ve belediye örgütlerimizin, belediye başkan adaylarımızın örgütlü çalışmalarıyla Kayseri’de başarı sağlanmış ve 4 belediyeyi kazandık. Pınarbaşı seçimlerini biz kazandık ve kazandığımız seçimler, yargı mercileri siyasi kararlarla iptal edildi. Biz iptal edilen seçimin sonucunda yine kazanacağız.’

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Pınarbaşı’ya destek vermek toplandıklarını belirterek; ‘Bugün bizim açımızdan çok önemli bir gün. Örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcımız dirençli kentleri yaratma konusunda partimizin, parti meclisimizin görev verdiği Sayın Genel Başkan Yardımcısı bugün bizlerle beraber Pınarbaşı'ya destek olmak için, bize destek olmak için buradalar. Ben kendisine tekrar hoş geldin diyorum. Yaklaşık bir aydır Pınarbaşı'yı konuşuyoruz. Tüm belediyeler göreve başladı. Tüm başkanlarımız göreve başladı. Ama biz hala Kayseri'de Pınarbaşı'yı konuşuyoruz. Türkiye Pınarbaşı'yı konuşuyor’ diye konuştu.

‘YSK’dan çıkamadık’

Genç, seçim sonuçlarının iptal edilmesiyle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı; ‘Gönül isterdi ki o akşam o seçim orada sandıktan çıktığı gibi bitsin. Daha sonra müdahaleler olmasın ama olmadı. Sandıktan çıktık. Ama seçim kurullarından YSK'dan çıkamadık. Bir önceki seçimlerde de aynı haksızlığa uğramıştı Sayın Başkanımız. Bu seçimde de aynı şeyler yaşandı. Seçimin başından sonuna kadar hiçbir zaman 300 oyun altına düşmedi, aradaki fark. Bu yüzde 2’ye tekabül ediyor. Gidin bakın Anadolu Ajansı'nın yayınlarına. Anka Haber Ajansı'nın yayınlarına, YSK'nın sistemine girin. Kayseri'nin seçim kurulu sistemine girin. Seçimin başından sonuna kadar Sevgili başkanımız, seçimi önde götürdü ve sonuçta da 324 oy farkıyla seçimi kazandı.’

‘Milletle didişen kaybeder’

Pınarbaşı'nın içinde bulunduğu durumu değerlendirerek, hizmet siyaseti yapılması gerektiğini vurgulayan Genç; Pınarbaşı'nın çok ihtiyaçları var. Pınarbaşı mağdur. Pınarbaşı mahcup, Pınarbaşı göç veriyor, nüfus veriyor. Benim ana ocağım. Kardeşim bu millet bundan çok çekti. Bakın, ben ertesi gün yaptığım açıklamada da şunu ifade ettim; seçimin sonuçlarını hala algılayamadılar. Analizini yapamıyorlar. Halk bir sarı kart gösterdi Cumhur İttifakı'na. Algılayın artık bunu. Milletle didişen kazanamaz. Milletle didişen kaybeder’ dedi.

‘Pınarbaşı'nda milletin iradesine saygısızlık var’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, Mart ayında yapılan yerel seçimlerde birinci parti olduklarını belirterek, Türkiye genelinde 66 milyon insanın yaşadığı büyükşehirlerde, CHP'nin hizmet verdiği 44 milyon insanın olduğunu ifade etti. Zeybek, ‘Her şey 31 Mart gecesi milletin sandığa attığı iradeyle şekillenmiyor.’ diyerek, seçimlerin yeniden yapılmasına ilişkin Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) aldığı kararı eleştirdi. Özellikle Aksu'da 1 oyla kaybettikleri halde YSK'nın iptal etmemesini, ancak Pınarbaşı'nda seçimi iptal etmesini haksızlık olarak değerlendirdi. YSK'nın yanlış bir karara imza attığını savundu.

Pınarbaşı'da yaşanan bu süreçte CHP'nin hedefinin net olduğunu vurgulayan Zeybek;  ’Kazandığımız belediyelerde halka dönük yatırımlar yapılmamış, ancak akrabalara ve yandaşlara lüks araçlar alındığını, israf edildiğini görüyoruz’ şeklinde konuştu. CHP'nin borca değil üretime dayalı bir yönetim anlayışını benimsediğini belirtti. CHP'nin Kayseri'deki hedefinin tamamını kazanmak olduğunu dile getiren Zeybek, 'Bu iktidarın artık millete vereceği bir şey kalmamıştır' dedi. Zeybek, Pınarbaşı'nda 1 Mayıs'tan sonra düzenli olarak olacaklarını ve milletvekillerini de bölgede göreceklerini ifade etti. CHP'nin tüm örgütleriyle Pınarbaşı'nın yanında olacağını ve her türlü desteği vereceklerini söyledi.