Kayseri'de bir binanın çatısına yıldırım düştü!

Kayseri'de dün gök gürültüsü eşliğinde ani başlayan şiddetli yağışlar, nedeniyle Kayserililer kaçacak yer ararken, bir binanın çatısına yıldırım düştüğü öğrenildi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde...

Kayseri'de bir binanın çatısına yıldırım düştü!

Kayseri'de yıldırım düşmesi sebebiyle bir binanın çatısı hasar gördü.

Geçtiğimiz Cumartesi gününden itibaren, Kayseri ve çevre illerinde zaman zaman gök gürültüsü eşliğinde başlayan şiddetli yağışlar, nedeniyle vatandaşlar kaçacak yer aradı.

İkindi saatlerinde başlayan ani yağış, dışarıda bulunanları hazırlıksız yakaladı. Sağanak yağmurdan korunmak isteyen bazı vatandaşlar şemsiyelerini kullanırken, bazıları da çatı altlarına sığınarak yağmurdan korunmaya çalıştı.

Şehirdeki parklar, alışveriş merkezleri ve toplu taşıma durakları, yağmurdan korunmak isteyenlerin sığındığı yerler arasında oldu. Ancak yoğunluğun artmasıyla birlikte bu alanlarda da kalabalık oluştu.

Meteoroloji uzmanları, yurdun iç kesimlerinde, ani yağışların özellikle ikindi saatlerinde etkisini artıracağı konusunda uyarıda bulundu. Bu ani yağışlarla birlikte şiddetin dolu gibi ani olaylarla birlikte artması beklenirken, vatandaşların bu duruma karşı hazırlıklı olmaları gerektiği vurgulandı. 

Kayseri’de dün akşam saatlerinde etkisini gösteren gök gürültülü sağanak yağış sonucu Kocasinan ilçesi Erkilet Mahallesi'nde bir apartmanın çatısına yıldırım düştü. Yıldırım sonucu binada hasar oluştu.