Mehmet Yazıcı

Ya İstiklal, Ya Ölüm…

Mehmet Yazıcı

Olmuyor. Ne yapsak ne etsek olmuyor maalesef. Geçen hafta kendi sahamızda Göztepe’yi 1-0 mağlup edince yeniden umutlanmıştık. Büyük umutlarla gittiğimiz İstanbul deplasmanından ne yazık ki büyük bir hüsranla geri döndük. Ligde kalma yarışındaki en önemli rakiplerimizden olan Kasımpaşa’ya mı yenildiğimize üzülelim, 5-1 gibi ağır bir mağlubiyet aldığımıza mı üzülelim yoksa ümitlerimizin tükenmesine mi üzülelim bilemiyorum.

Ligin bitmesine sadece 9 hafta kaldı. Sona doğru hızlı bir şekilde yaklaşıyoruz. Daha önce de söylemiştim kalan 9 maçta şampiyonluk yarışı içerisinde olan Fenerbahçe, Beşiktaş, Başakşehir, Trabzonspor  ve Sivasspor ile karşılaşacağız. Yani çok zor bir fikstür bizi bekliyor. Teknik direktör Prosinecki’nin takıma oynatmaya çalıştığı bu korkak ve pasif futbol ile rakiplerimize diş geçirebilmemiz zor görünüyor. Kasımpaşa maçı gibi düşme hattını doğrudan etkileyen bir maçta rakibimizin karşısında sahada varlık gösteremeyişimiz ve 5-1 gibi ağır bir skorla yenilmemiz durumun vahamatini ortaya koyuyor aslında. Bu derleme futbolcu kadrosu ile ligde kalırsak eğer gerçekten mucize olur. Takım halinde savunma yapmayı bir türlü beceremiyoruz. Kasımpaşa maçının öncesinde yediğimiz 56 golle ligin en çok gol yiyen takımıydık zaten. Kasımpaşa’dan yediğimiz 5 gol ile bu sayıyı 61’e çıkarttık. Ve 61 gol yerken sadece 26 gol atabildik. Averajımız tam bir facia. Olurda iş gol averajına kalırsa kesin olarak düşeriz. Ayrıca ikili averajda da düşme potasındaki tüm rakiplerimizin gerisindeyiz. Yani ne yapıp edip kalan 9 haftada en az 15 puan toplamalıyız.

Prosinecki’nin artık skoru ele geçirip üzerine yatmaya dayalı futbol anlayışından vaz geçmesi lazım. Bu bir kurtuluş savaşıysa eğer o zaman “Ya İstiklal Ya Ölüm” diyerek varımızla yoğumuzla savaşmalıyız rakiplerimizle. Madem ki kalemizi gole kapatmayı beceremiyoruz o zaman yediğimizden fazlasını atmalıyız ki maçlarımızı kazanabilelim. Olmaz diye bir şey yok. Yeter ki futbolcularımız inansınlar ve giydikleri şanlı Kayserispor formasını 90 dakika boyunca layıkıyla terletip sırılsıklam yapsınlar. Zafer inananlarındır…

 

Yazarın Diğer Yazıları