Mehmet Yazıcı

Gün bu gündür…

Mehmet Yazıcı

Hes Kablo Kayserispor, Spor Toto Süper Ligin 20. Haftasında İstanbul deplasmanında Kayserispor’un konuğu oldu. Maçın favorisi şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray’dı doğal olarak. Ama şiddetle puan ihtiyacı olan Hes Kablo Kayserispor’un bir sürpriz yapabileceği de ufak bir ihtimal de olsa akıllardaydı. Ama beklediğimiz sürpriz gerçekleşmedi ne yazık ki ve Galatasaray’a 4-1’lik skor ile boyun eğdik.

Aslında maça kora kor bir mücadele ile başladık. Ama daha 5. Dakikada Adem Büyük’ün golüne engel olamayınca deplasmanda moraller bir anda yere düştü. Sonrasında 20. Dakikada Ryan Donk’un skoru 2-0’a getiren golü geldi. Her iki golü de oldukça basit defans hataları ile yedik. Kaleci İsmail Çipe’ye ayrı bir parantez açmak istiyorum. Lung’un yokluğunda kaleyi devralan İsmail kalesinde hiç güven vermedi çok basit goller yedi. Bu maçta da yediği gollerde ya pozisyon hatası yaptı yada hep ağır kaldı. 2-0’dan hemen sonra Pedro Henrique’nin Donk tarafından ceza sahasında düşürülmesine maçın hakemi Zorbay Küçük devam dedi. Aleni bir şekilde penaltı olan bu pozisyonda her ne hikmetse VAR’da devreye girmedi. Bu pozisyonda devreye girmeyecekse bu VAR niye var bilmiyorum. Maçın ilk yarısı 2-0 Galatasaray’ın üstünlüğü ile tamamlandı. 64. Dakikada Feghoili ile 3-0’ı bulan Galatasaray’a 69. Dakikada Mesanovic’in golü ile cevap verdik. Ancak skor üstünlüğü ele alan ve taraftar desteğini arkasına alan Galatasaray maçı rölantiye aldı ve uzatmada bulduğu bir gol ile sahadan 4-1 galip ayrıldı.

Dediğim gibi Galatasaray karşısında puan yada puanlar almak zaten bir hayaldi. Alınan mağlubiyete üzülmüyorum. Ama esas sıkıntı takımın savruk yapısı. İkinci yarıya 8 yeni transfer ile başladık ama görüyoruz ki gelen yeni oyuncularında gidenlerden hiçbir farkı yok. Fark yaratan skora katkı sağlayan oyuncu yok. Takım ruhu denen bir şey hiç mi hiç yok. Ve geçen her hafta ile sona biraz daha yaklaşıyoruz. Yani bizim ne yapıyorsak hemen şimdi yapmamız lazım. Bu hafta kendi evimizde ligde kalma yarışında ki en büyük rakiplerimizden olan Antalyaspor’u konuk edeceğiz. Ne yapıp edip bu maçtan mutlak 3 puanla ayrılmamız lazım. Artık telafisi lamı cimi yok. Bu önemli maçta taraftarlarımıza da seslenmek istiyorum. Gün bu gündür. Ya şimdi bu hafta gelir bu takıma statda destek verirsiniz ya da bu takımı artık seneye 1. Ligde izleriz. Futbolcularında artık bu maçta herşeylerini ortaya koyup hem kendilerini hem de taraftarları ligde kalacağımıza inandırması lazım.

Yazarın Diğer Yazıları