Kayserili dev zincir market iflas etti!

Türkiye'nin farklı şehirlerinde faaliyet gösteren Kayserili dev zincir market iflas bayrağını çekti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Türkiye'de bazı şehirlerde noktaları bulunan Kayserili dev zincir marketten kötü haber geldi. Yarım asırdır İstanbul, Ankara ve Kayseri'de hizmet veren market zinciri iflas etti.

Kayseri'de 3 yıl önce tüm şubelerini kapatan Beğendik Marketleri ekonomik krize daha fazla dayanamadı. Beğendik Marketleri İstanbul ve Ankara'da da şubelerini kapatıyor.

Kayseri'de kurulmuştu, ilk Kayseri'de battı!

Özellikle bir dönem Kayserililerin vazgeçilmez yeri haline gelen Beğendik Marketleri iflas listesine adını yazdıran şirketler arasında yer alıyor. Yarım asırdır faaliyet gösteren zincir market 1986 yılında Kayseri'de kurulmuş, Türkiye'de perakende sektörüne yön veriyordu. 1990 yılında Ankara Kocatepe'de mağazasını açan Beğendik Marketleri bu hamlesiyle büyük ivme kazanmıştı. 2000'li yılların başında mali zorluklar yaşayan Beğendik Marketleri'nin, Real Marketlerinin satın alınması gibi büyük yatırımlarla finansal yapısı bozulmaya başladı.
Son olarak geçtiğimiz Ekim ayında alınan iflas kararıyla Beğendik Marketleri'nin kurtarılamayacağı resmen ilan edilmiş oldu.

İki şirketi de iflas etti!

Beğendik'in iki şirketi için İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nden iflas kararı çıktı. Çıkan kararlar arasından şirketin varlıklarının tasfiye edilmesi ve borçlarının ödenmesi kapsamında yer alırken Beğendik'in iflası ile yüzlerce çalışan işsiz kalmasına neden oldu. Çok tedarikçinin mağdur olmasına neden olan bu hareket Türk perakende sektöründe ciddi bir boşluk oluşturdu.

ÖZEL HABER
Yorumlar 10
Ela 27 Nisan 2024 10:00

Hiç üzülmedim desem

Nevşehir li 27 Nisan 2024 00:09

Ben bu mağazadan 11'yıl çalıştım Nevşehir iş yeri mağazasında çok nezih kaliteli bir yer idi. bunların babaları ölünce malı paylaştılar ve kısa çalışma ödeneği vardı 15 gün çalışıyor gösteriyorlardı ama bir aylık maaş alıyorduk 15 günü devletten alıyorduk atalar ne demiş yapan bulur demiş .bunlar yurtdışında asfalt işi aldı diye duydum ve beni izliyken işten kovmuşlar ve Tazminatımı yatırmaları için noterden ihtar cektım ve paramın bir kısmını aldım ve bir kısmını KAYSERİ SİVAS CADDESİ'NDE AYLIK ALİŞBERİŞ YAPTIM SU an tam çıkalı ben 17 seneye yaklastı patalı demeli devletten para vergi kacımak için baskasına devretmişler. BUNLARI ZARAR ETTİREN MAĞAZA MÜDÜRLERİ satacagından fazla ürün istiyolar. Çoğu arkadaş daha tazminatını alamadı

Kahraman 26 Nisan 2024 22:31

Hiçbir şirket kıyamete kadar devam edemez birgün miras grubu 3. 4. Kuşak vb gelir beceremez batırır siyaset ilgisi yoktur

Sade vatandaş 26 Nisan 2024 07:47

Bu akp hükümetine oy verenler bu ülke sizlerin sayesinde batıyor. Gelecek nesillere bunların hesabını nasıl vereceksiniz bakalım.

ismail 25 Nisan 2024 15:52

Benim duyduğum haberlere göre isabet olmuş.

Fatih 25 Nisan 2024 12:57

Bu firma batalı uzun zaman oldu hortladı mı tekrar ?

Fundyy 24 Nisan 2024 23:11

Bim A101 şok gelince çoğu geriledi kapandı bir zamanlar portakal ve mega vardı çocukken babamla ya megaya ya beğendiğe giderdik.

Aysun İnal 24 Nisan 2024 21:38

Mahmut Bey haberi doğru okuyamamışsınız, diğer illerde de şubeleri kapatılıyormuş şirket tamamen iflas etmiş kısmen değil

Mahmut karabuğa 24 Nisan 2024 20:13

Bu firmada ben de çalıştım. Şirket iflas edeli en az 4-5 yıl oldu diye biliyorum siz daha yeni haberini yayınlıyorsunuz

Ali 24 Nisan 2024 19:52

Verdiniz yetkiyi hep birlikte görüyoruz ETKİYİ❌

Bakmadan Geçme