Kayserili dev zincir market iflas etti!

Türkiye'nin farklı şehirlerinde faaliyet gösteren Kayserili dev zincir market iflas bayrağını çekti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayserili dev zincir market iflas etti!

Türkiye’de bazı şehirlerde noktaları bulunan Kayserili dev zincir marketten kötü haber geldi. Yarım asırdır İstanbul, Ankara ve Kayseri’de hizmet veren market zinciri iflas etti.

Kayseri’de 3 yıl önce tüm şubelerini kapatan Beğendik Marketleri ekonomik krize daha fazla dayanamadı. Beğendik Marketleri İstanbul ve Ankara’da da şubelerini kapatıyor.

Kayseri'de kurulmuştu, ilk Kayseri'de battı!

Özellikle bir dönem Kayserililerin vazgeçilmez yeri haline gelen Beğendik Marketleri iflas listesine adını yazdıran şirketler arasında yer alıyor. Yarım asırdır faaliyet gösteren zincir market 1986 yılında Kayseri’de kurulmuş, Türkiye’de perakende sektörüne yön veriyordu. 1990 yılında Ankara Kocatepe’de mağazasını açan Beğendik Marketleri bu hamlesiyle büyük ivme kazanmıştı. 2000’li yılların başında mali zorluklar yaşayan Beğendik Marketleri’nin, Real Marketlerinin satın alınması gibi büyük yatırımlarla finansal yapısı bozulmaya başladı.
Son olarak geçtiğimiz Ekim ayında alınan iflas kararıyla Beğendik Marketleri’nin kurtarılamayacağı resmen ilan edilmiş oldu. 

İki şirketi de iflas etti!

Beğendik’in iki şirketi için İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’nden iflas kararı çıktı. Çıkan kararlar arasından şirketin varlıklarının tasfiye edilmesi ve borçlarının ödenmesi kapsamında yer alırken Beğendik’in iflası ile yüzlerce çalışan işsiz kalmasına neden oldu. Çok tedarikçinin mağdur olmasına neden olan bu hareket Türk perakende sektöründe ciddi bir boşluk oluşturdu.