Kayseri'de Vatandaş Canından Bezdi

Kayserili vatandaşlar, enflasyonla mücadele kapsamında kredi kartı ve nakit avans taksitlendirmelerine sınırlama getirilmesine tepki gösterdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Yaşanan yerel seçimlerin ardından, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından kredi kartlarının kullanıma sınırlama getirildi. BDDK tarafından getirilen sınırlamaya göre kredi kartlarından yapılan harcamalarda taksit sayısı, banka fark etmeksizin, 3'ü geçemiyor.

Kredi kartlarından çekilen taksitli nakit avanslara da BDDK tarafından sınırlama getirildi. Yeni düzenlemeye göre bankalar taksitli nakit avans çekiminde hem çekilebilecek nakit avans oranını düşürdü hem de taksit sayısını en fazla 3 olarak sabitledi.

Kredi kartı faiz oranlarının da artmasıyla iyice köşeye sıkışan Kayserili vatandaşlar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e tepki gösterdiler.

Yüksek enflasyon ile mücadele kapsamında kemer sıkma politikaları izleneceğini seferinde dile getiren Şimşek, yeni düzenlemeler ile vatandaşı da esnafı da canından bezdirdi.

Enflasyona bağlı olarak her geçen gün ürünlere gelen fahiş zamlara yetişemeyen vatandaşların tek dayanağı olan kredi kartlarına gelen sınırlamalar, vatandaşların bir hayli zor duruma düşmesine neden oldu.

Vatandaş ve Esnaf Dertli

Temel ihtiyaçlarını dahi kredi kartı veya taksitli nakit avans kullanarak gidermeye çalışan vatandaşlar, son düzenlemeler ile hiçbir ihtiyacını karşılayamaz hale geldi. Yaşanan bu durum karşısında çözüm üretmek için çeşitli çareler arayan vatandaşlar konuya ilişkin, her geçen gün ekonomik durumlarının daha da kötüye gittiğini ve borç batağında yaşadıklarını dile getirdi.

Alışveriş yapmak isteyen vatandaşlar ise taksitlendirmeye gelen sınırlamalar nedeniyle vazgeçtiklerini, ihtiyaçlarını ertelediklerini belirttiler.

Ekonomiye şuan güvenmediklerini, bu yüzden harcamalarını oldukça kıstıklarını ve sadece temel ihtiyaçlarını temin ettiklerini dile getiren vatandaşlar, kredi kartına yapılan düzenlemelerin geri çekilmesini istedi.

Madalyonun Diğer Yüzü

Kayseri halkı kadar kent esnafı da bu durumdan mustarip. Yaşanan olayların kepenk kapatmaya kadar gidebileceğinin altını çizen Kayseri esnafı, ‘vatandaşlar alış veriş yapmak için geliyor ancak taksit olmadığını duyunca vazgeçiyor. Fiyatlar zaten yüksek, bir de taksit sayısındaki azlık vatandaşı geri çeviriyor. Şuan ekmek teknemizin dönmesini sağlayanlar genellikle evlenme arifesinde olanlar, onlar mecburen alışveriş yapıyor' dedi.
Kayserinin vatandaşı da esnafı da kredi kartına yapılan düzenlemelerden şikâyet ederek, eski düzene dönülmesini istediler.


ÖZEL HABER
Yorumlar 11
Talip kırtaş 02 Mayıs 2024 10:02

İnsanlar bunu hak etti kredi kartı bankanın parası babadan kalmış miras parası gibi harcıyor ödemeye gelince devleti suçluyor bunun için taksitler azaldı kendine gelsin diye anlayana

Deneme 02 Mayıs 2024 09:37

En son seçimlerde AKP'nin Kayseri'den aldığı oy oranına bakınca pek de şikayetçi gibi görünmüyorlar ????

Vatandaş 01 Mayıs 2024 12:50

Cahil vatandaşların beyanı umurumuzda değil. Bu acı reçeteyi seve seve alacağız. Mehmet Şimşek ve bilimin ışığında ekonomi düzenlenen kadar devam. Yetmez daha sert önlemler alınsın. Çocuklarımıza çok güzel bür ülke kalsın.

Özmen 30 Nisan 2024 16:20

Çocuğunu doğru yola çekmek isteyen ebeveyn gibi hükümet ama anlayana

Şahin bakar 30 Nisan 2024 06:11

AKP DÜŞMANLARI KABIZ OLSALALAR SUÇLU HÜKÜMET DİYECEK SEREF YOKSUNLARI

Gayserili 29 Nisan 2024 18:31

Gayserili kadar olamazsınız o ayrı konu, haberin yazarı neye dayanarak haber yapış belli değil sadece kayseri li ler adına yorum yapmış sahtekarlık yapmış algı peşinde, hergele sizler nerde yaşıyorsunuz bilmem ama yillaar dır izmirin mok kokusunu sindire sindire yasamaya calisanlara ozendiginiz belli yakında sizin oraların da kokusu çıkar

Halil İbrahim Tuzdelen 29 Nisan 2024 10:05

Kayseri halkı ne ettiyse onu biçiyor oflamaya sızlamaya gerek yok diye düşünüyorum.

Vatandaş 29 Nisan 2024 09:05

Kayseriye yarar diyorum yıllaaarrdddır zamanla herkes vazgeçti ama bu şehir vazgeçmedi bunlara oy vermekten hepimizi mahvettiler beter olsunlar

Ayşe 28 Nisan 2024 19:09

Beter olsun bu Cahil millet, bunlar adam olmaz

Oktay 28 Nisan 2024 14:01

sizde fiyatları düşürün enflasyon düşsün herkesin işi olsun

Sethorus 28 Nisan 2024 11:25

Daha da beter olun. Verdiler yetkiyi gördüler etkiyi.

Bakmadan Geçme