Kayseri'de Vatandaş Canından Bezdi

Kayserili vatandaşlar, enflasyonla mücadele kapsamında kredi kartı ve nakit avans taksitlendirmelerine sınırlama getirilmesine tepki gösterdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Kayseri'de Vatandaş Canından Bezdi

Yaşanan yerel seçimlerin ardından, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından kredi kartlarının kullanıma sınırlama getirildi. BDDK tarafından getirilen sınırlamaya göre kredi kartlarından yapılan harcamalarda taksit sayısı, banka fark etmeksizin, 3’ü geçemiyor. 

Kayseri'de Vatandaş Canından Bezdi

Kredi kartlarından çekilen taksitli nakit avanslara da BDDK tarafından sınırlama getirildi. Yeni düzenlemeye göre bankalar taksitli nakit avans çekiminde hem çekilebilecek nakit avans oranını düşürdü hem de taksit sayısını en fazla 3 olarak sabitledi. 

Kredi kartı faiz oranlarının da artmasıyla iyice köşeye sıkışan Kayserili vatandaşlar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e tepki gösterdiler.

Yüksek enflasyon ile mücadele kapsamında kemer sıkma politikaları izleneceğini seferinde dile getiren Şimşek, yeni düzenlemeler ile vatandaşı da esnafı da canından bezdirdi.

Kayseri'de Vatandaş Canından Bezdi

Enflasyona bağlı olarak her geçen gün ürünlere gelen fahiş zamlara yetişemeyen vatandaşların tek dayanağı olan kredi kartlarına gelen sınırlamalar, vatandaşların bir hayli zor duruma düşmesine neden oldu.

Vatandaş ve Esnaf Dertli

Temel ihtiyaçlarını dahi kredi kartı veya taksitli nakit avans kullanarak gidermeye çalışan vatandaşlar, son düzenlemeler ile hiçbir ihtiyacını karşılayamaz hale geldi. Yaşanan bu durum karşısında çözüm üretmek için çeşitli çareler arayan vatandaşlar konuya ilişkin, her geçen gün ekonomik durumlarının daha da kötüye gittiğini ve borç batağında yaşadıklarını dile getirdi.

Alışveriş yapmak isteyen vatandaşlar ise taksitlendirmeye gelen sınırlamalar nedeniyle vazgeçtiklerini, ihtiyaçlarını ertelediklerini belirttiler.

Ekonomiye şuan güvenmediklerini, bu yüzden harcamalarını oldukça kıstıklarını ve sadece temel ihtiyaçlarını temin ettiklerini dile getiren vatandaşlar, kredi kartına yapılan düzenlemelerin geri çekilmesini istedi.

Madalyonun Diğer Yüzü

Kayseri halkı kadar kent esnafı da bu durumdan mustarip. Yaşanan olayların kepenk kapatmaya kadar gidebileceğinin altını çizen Kayseri esnafı, ‘vatandaşlar alış veriş yapmak için geliyor ancak taksit olmadığını duyunca vazgeçiyor. Fiyatlar zaten yüksek, bir de taksit sayısındaki azlık vatandaşı geri çeviriyor. Şuan ekmek teknemizin dönmesini sağlayanlar genellikle evlenme arifesinde olanlar, onlar mecburen alışveriş yapıyor’ dedi. 
Kayserinin vatandaşı da esnafı da kredi kartına yapılan düzenlemelerden şikâyet ederek, eski düzene dönülmesini istediler.