MİX AVM Satıldı! – Bakın Yeni Sahibi Kim Oldu?

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde bulunan MİX AVM, sürekli 'Satıldı mı?' sorularıyla gündeme geliyordu. MİX AVM'nin satışı kesinleşti. Bakın yeni sahibi kim oldu? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

MİX AVM Satıldı! – Bakın Yeni Sahibi Kim Oldu?

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde bulunan MİX AVM’nin satışı gerçekleşti. Kayserili vatandaşlar tarafından AVM’nin kime satıldığı araştırılmaya başlandı.

Satışı ile ilgili açıklama yapan Başyazıcı Gayrimenkul A.Ş., ‘MİX Yaşam Merkezi adıyla anılan AVM niteliğindeki taşınmaz T.C Ziraat Bankası A.Ş. tarafından Hestaş Madencilik Petrol İnşaat Haritacılık Ticaret A.Ş’ye 16.02.204 tarihindeki ihtarnameyle tarafımıza bildirimde bulunarak 03.04.2024 tarihinde devredilmiştir’ dedi. AVM’nin işletme hakkı Başyazıcılara ait olan taşınmazın el değiştirmesinden sonra kiracılar tedirgindi.

Taşınmaz her ne kadar el değiştirmiş olsa da 6100 sayılı Türk borçlar kanunun 310.maddesi ve 347.maddesiyle birlikle ilgili hükümler gereği yeni malik olan Hestaş şirketi de aynı protokol ve sözleşmelerle bağlıdır. Kira sözleşmesi dolayısıyla ve yasal hükümler gereği Başyazıcılar’ın işletme hakkı 2031 yılına kadar devam edecektir ifadelerinde bulunuldu.

Böylelikle AVM'de bulunan mevcut kiracılarında kafalarında kşi soru işaretleri gitmiş oldu.