Kayseri'de bunu kimse fark etmiyor - Duyunca çok şaşıracaksınız!

Kayseri'nin Talas ilçesinde bulunan otobüs replikasının aslında bir anıt olduğunu kimse fark etmiyor! Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde..

Kayseri'de bunu kimse fark etmiyor - Duyunca çok şaşıracaksınız!

Otobüs ve şoförleriyle bilinen Talas'ta, hatıraların yeniden canlandırılması ve yaşatılması amacıyla otobüs anıtı yapılmıştı. Görsel olarak dikkat çeken ve fotoğraf çekmeyi seven vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği anıt oldukça popüler hale geldi.


Kayseri'de bunu kimse farketmiyor- Duyunca çok şaşıracaksınız!
Talas Osmanlı Sokağı'nın girişinde bulunan ve genellikle fotoğraf çekmek için kullanılan bu otobüs replikasının aslında bir anıt olduğunu duyanlar şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Görsel olarak dikkatleri üzerine çekmeyi başaran bu anıtın hikayesi olarak yanında bulunan tablo da şu ifadelere yer veriliyor, ”Talas’ta şoförlük; Tutkudur, ekmek kapısıdır, babadan oğula geçen bir meslektir, kısacası şoförlük Talaslının her şeyidir. Yıllarca icra ettikleri şöforluk mesleği ile ciddiyetleri, sorumluluk bilinci ile insanlara kendilerini sevdirmişlerdir ve Talas’ın tanıtımına büyük katkı sağlamışlardır. Göstermiş oldukları mesleki disiplin, mesleklerini severek yapmaları, itibar edilen, aranan şoför olmaları Türkiye’de bir sloganın oluşmasına neden olmuştur. “Türkiyeden bir şoför, Talas’tan iki şoför.” Bu uğurda emek veren vefat eden şoförlerimizi rahmetle anıyoruz, İşte bu güzide meslek erbamı şoförlerimize bir vefa ve minnet borcu olarak “Şoförler anıtı” açılmıştır.”